Stor ballade om Zohore-handel

Cardiffs forsøg på at lande OB-angriberen har fået den engelske liga på dupperne

Kenneth Zohore har i OB-trøjen lignet en spiller, der er godt på vej til at forløse sit uomtvistelige talent (Foto: Ernst van Norde)
Kenneth Zohore har i OB-trøjen lignet en spiller, der er godt på vej til at forløse sit uomtvistelige talent (Foto: Ernst van Norde)

OB's salg af angriberen Kenneth Zohore til Cardiff er ved at udvikle sig til en eksplosiv affære i England.

For købet af OB-spilleren sker nemlig på et tidspunkt, hvor waliserne slet ikke burde kunne hente spillere.

Cardiff er grundet sit overforbrug under tiden i Premier League blevet ramt af et transfer-forbud. Waliserne må ganske enkelt ikke hente spillere, hvis det involverer betaling til en anden klub.

Cardiff-manager afviser: OB-profil ikke til lægetjek

Derfor har Cardiffs flirt med Kenneth Zohore allerede vakt opmærksomhed i The Football League inden handlen er effektueret. Det meddeler flere af Ekstra Bladets pressekilder i England.

Alt peger nemlig mod, at Cardiffs thailandske klubejer Vincent Tan bruger Kenneth Zohore-handlen til at udfordre transfer-forbuddet.

- Vi har gang i nogle ting, men jeg ønsker ikke at tilføje noget. Han er ikke til lægetjek, sagde Cardiff-manager Russell Slade om Kenneth Zohore til avisen Western Mail i går.

Vincent Tan ejer både Kortrijk i Belgien og FK Sarajevo, og det er en af de to klubber, som formelt set kommer til at købe Kenneth Zohore.

Kilder i OB bekræfter, at angriberen er ved at blive solgt, men ikke til Cardiff. OB's investering i Vejle-angriberen Joan Simun Edmundsson tjener som indirekte bevis på at Zohore-handlen er langt fremme.

Tæt på klubskifte: Zohore har fået OB-fri

Formelt set er OB ligeglade med, hvad den videre plan med Kenneth Zohore er. For fynboerne er det centrale, at der er en køber - og en køber der er parat til at betale pænt. Meget peger mod, at salgsprisen for Kenneth Zohore ligger omkring ti mio. kr.

Ved at lande Kenneth Zohore i en af sine andre klubber, så bliver det ikke Cardiff, der direkte betaler transfer for spilleren. Der efter er modellen formentlig, at Kenneth Zohore lånes gratis videre til Cardiff.

OB køber farlig færing i Vejle

Dermed har Cardiff ikke betalt penge til en anden klub for Kenneth Zohore. Vincent Tan har slået transfer-forbudddet.

For Cardiff kan trods transfer-forbuddet stadig hente spillere ind, så længe skiftet ikke udløser betaling til en anden klub - og spillerens årslønn ikke overstiger seks mio. kr. Det sidste krav passer fint på Kenneth Zohore.

Spørgsmålet er så om Vincent Tans krumspring for at omgå transferforbuddet får lov til at passere, da det vil åbne en ladeport for andre klubber, der er ramt af transfer-restriktioner, der så kan fortsætte med sit overforbrug, stik i mod hensigten.

Og det kan placere Kenneth Zohore i en klemme, hvor det, han troede var et skifte til Cardiff, i stedet ender med at strande halvvejs - i enten Kortrijk eller Sarajevo.

Ekstra Bladet har forgæves søgt OB's sportsdirektør Jesper Hansen for en kommentar, men han har ikke reageret på gentagne henvendelser.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby