TV: Sen genialitet sikrer sejren i Odense

Der var hamrende koldt på TREFOR-park i Odense, men de frysende fans fik noget for pengene i de sidste minutter

Rasmus Falk scorede et elegant - og afgørende - mål for OB, der vandt over Esbjerg. (Foto: Anita Graversen)
Rasmus Falk scorede et elegant - og afgørende - mål for OB, der vandt over Esbjerg. (Foto: Anita Graversen)

ODENSE (Ekstra Bladet): Med temperaturer omkring frysepunktet og småregn i første halvleg, var der ikke meget at varme sig på i en chancefattig affære i Odense.

Tilskuerne stod og skuttede sig i kulden, og hjemmeholdets fans stod nok og overvejede, hvorfor de var taget på stadion til OB's sidste hjemmekamp i en halvsæson, hvor spillet har været svingende.

Men dem, som blev på trods af regn og kulde, fik sig en afslutning, som man ikke kunne have skrevet bedre på forhånd.

Efter 20 minutter viste Nicki Bille Nielsen, som for en uge siden blev lagt på is af Lykke May, at kulden ikke har forladt ham, da han iskoldt gjorde det til 1-0 til Esbjerg.

En afslutning på kanten af OB-feltet susede forbi forsvaret, og så kunne en kølig Nicki Bille Nielsen sætte foden på og dirigere bolden ind i det lange hjørne, bag en chanceløs Maksym Koval i OB-målet.

Se scoringen her:

Resten af halvlegen sad OB på bolden, men på trods af at stort spilovertag, formåede fynboerne først at spille sig frem til en chance i det sidste minut af anden halvleg.

Eller måske er det lidt overdrevet at kalde det en chance. En bold landede for fødderne af Rasmus Festersen, som desværre for ham og OB sparkede langt ved siden af og over mål.

Kent Nielsen kan ikke have mange rosende ord at sige til sit hold i pausen, men uanset hvad han sagde, virkede det.

OB kom på banen med en helt anden spillelyst. Og det gav hurtigt pote for de blåstribede, der fik smidt et indlæg ind fra højresiden, og så dukkede et af sæsonens bedste indkøb op. Rasmus Festersen headede den i nettet, og så stod den pludselig 1-1.

Se Festersens hovedstødsmål her:

Vestjyderne var, som kampen skred frem, tilfredse med det ene point og forsøgte ikke at ændre på taktikken med med ni mand på kanten af eget felt og lange bolde frem til angriberne.

Rasmus Falk har været en af de positive oplevelser for OB i denne sæson, men mål har han ikke lavet mange af. I aften, som kan være hans sidste på hjemmebanen i Odense, viste han, at han ikke kun har frække finter i støvlerne.

Fire minutter inde i overtiden lavede han en hurtig et-to med Anders K. Jacobsen, og så kunne en han sende bolden elegant over Martin Dubravka.

En genialitet af den flyvefærdige Falk, som sikrer OB de tre point og viser eventuelle bejlere, at han også kan være skarp foran mål.

Gemte han det bedste til sidst? Se Falks super-kasse: