Vanvidsmål og annulleret scoring i dramatisk OB-sejr

OB vandt fortjent med 3-1 mod FC Nordsjælland efter en dramatisk og velspillende forestilling

OB og Anders K. Jacobsen var for stærke for FCN. (Foto: Ernst van Norde)
OB og Anders K. Jacobsen var for stærke for FCN. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg OB

ODENSE  (Ekstra Bladet): Dramatiske højdepunkter var der nok af i søndagens tidlige opgør på Odense Stadion, hvor FC Nordsjælland var på besøg. Et fantastisk solomål, en scoring, der først blev annulleret efter minutters konferenen, et drømmehug og som kronen på værket en stensikker Falk-scoring gav OB en velfortjent 3-1 sejr.

Det første kvarter var dog ikke særligt sigende for resten af opgøret. OB kunne ikke ramme hinanden selv fra få meters afstand, og der var allerede lidt murren i krogene blandt de fynske fans.

Men så eksploderede kampen.

Spiller-boss: Enten Keller eller Borring må væk

Først broderede en yderst velspillende Rasmus Falk sig udenom om tre nordsjællandere. Han kom dog ud af balance og for en spids vinkel formåede han ikke at passere David Jensen i gæsternes mål.

Kort efter var det Nordsjællands tur. Emre Mor spillede den fikst videre med hælen til Moberg Karlsson, der fandt en helt fri Tobias Mikkelsen. Han misbrugte dog den store mulighed alene med OB’s nyindkøb Gryteburst. 

Tilskuerne kunne knap nok nå at trække vejret. I det efterfølgende angreb havde Anders K. Jakobsen fire modstandere foran sig. Det stoppede dog ikke AK47, der nok skal overveje skifte navn til den ‘fynske mejetærsker'. Han tromlede sig nemlig igennem hele Nordsjællands backkæde, og selv om han kom meget tæt på David Jensen, fik han den alligevel skovlet over stregen. Smukt? Nej! Til gengæld var det opportunisme i sin reneste form. 1-0 og her var der altså kun spillet 18 minutter.

Kampen faldt igen i tempo, og det lignede en 1-0 føring ved pausen. Men så sjuskede Rasmus Falk og smed den væk ved midterlinjen.

En skarp pasning i dybden og pludselig var Tobias Mikkelsen alene igennem. Iskoldt driblede han Sten Michael Grytebust og udlignede sikkert.

Frosset ud af holdkammeraterne: Keller smidt ud af Randers' trup

Det fik hjemmeholdet til at vågne op. De kom flyvende ud fra pausen og fem minutter inde havde de scoret på ny. Jonasson skovlede bolden ind over stregen efter et hjørnespark. Samtlige spillere og tilskuere troede der var dømt offside inklusive linjedommeren, der havde løftet flaget.  Men pludselig pegede dommeren op mod midterlinjen. 2-1 til OB. Udeholdet var rasende.

Dommer Anders Poulsen refererede med sin linjedommer og til alles overraskelse rakte han pludselig armen i vejret , og halvdelen af OB-holdet stormer ned mod ham. Men dommen stod ved magt, og OB’s stormløb fortsatte, hvor især Ari Skulason havde flere nærgående forsøg.

Men det var en regulær bommert, der atter skulle sætte OB på sejrskurs. Stanislav Lobotka var slet ikke årvågen nok, da han modtag en aflevering fra David Jensen. Festersen kunne let prikke den fra ham og fra kanten af felt, hamrede han den op i hjørnet.

Nordsjælland forsøgte at slå tilbage. Indskiftede Dhaflaoui  afsluttede og Gryebust kunne kun parere. Han skal dog takke Jonasson for akrobatisk at holde bolden inde for kridtstregerne. Til sidst kunne kampens store spiller Rasmus Falk så afgøre kampen med et gennembrud og en stensikker afslutning. OB overhaler med sejren Randers og er oppe på Superligaens 6. plads

TV: Se alle målene her

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+