Ødegaard baner vejen for dansk stortalent

Norske Martin Ødegaards skifte til Real Madrid har åbnet døre til Europas allerstørste klubber for FCM-diamanten Pione Sisto

FC Midtjyllands Pione Sisto kan blive 'den næste' Martin ødegaard og skifte til en af verdens største klubber. (Foto: Thomas Emil Sørensen)
FC Midtjyllands Pione Sisto kan blive 'den næste' Martin ødegaard og skifte til en af verdens største klubber. (Foto: Thomas Emil Sørensen)
Følg Superligaen

Det var en af de længste transfersagaer i flere år.

Martin Ødegaards skifte til Real Madrid, der faldt på plads i slutningen af januar, var længe undervejs. For den 16-årige norske vidunderknægt tog en sjældent set Europa-turné, hvor han prøvetrænede og besøgte nærmest samtlige af Europas topklubber.

Så rasende var Igboun - ballade på FCM-hotellet i Portugal

Real Madrid, Barcelona, Liverpool, Arsenal og Bayern München havde besøg af Ødegaard, før pilen pegede på den spanske hovedstad. Al den omtale og hype af norske Ødegaard har absolut skabt noget godt for andre talenter i Norden.

Det er ikke en nyhed, at især Danmark, Sverige og Norge har været dygtige til at udklække talenter, men der er alligevel kommet større bevågenhed på det nordiske marked fra de allerstørste klubber.

Højbjerg nomineret til årets talent

Det fortæller fem internationale topagenter, som Ekstra Bladet har talt med. Især én spiller i Norden har Ødegaard-skiftet indirekte gavnet. For meldingerne fra topagenterne går på, at klubberne allerede kigger efter den næste Ødegaard, og der kigger de nu mod Danmark. Nærmere bestemt Herning.

For FC Midtjyllands 19-årige diamant Pione Sisto har fået yderligere opmærksomhed den seneste måned efter et fantastisk efterår, hvor han blev kåret til efterårets spiller i Superligaen. Debuten på U21 landsholdet med tre scoringer gav også en stærk effekt.
 
Ekstra Bladet kunne også afsløre på sidste dag af transfervinduet, at FCM havde afvist et bud over svimlende 30 millioner kroner på Pione Sisto fra en portugisisk klub, sandsynligvis FC Porto.

Kikset transfer: Igboun er skuffet og ked af det

Tre af de topagenter Ekstra Bladet har talt med ønsker ikke at citeres, fordi de af topklubber i Europa er blevet bedt om at arbejde på at sikre den pågældende klub Pione Sisto til sommer.

De største klubber beder oftest en mellemand, typisk en agent, om at tage den første kontakt til den sælgende klub og spillerens agent. I dette tilfælde FCM og Pione Sistos agent Jonas Ankersen.

Den spanske topagent Francisco Gallardo, der blandt andet repræsenterer Real Madrids Isco, fortæller om en ny hype af nordiske talenter.

- Når du har en spiller med de kvaliteter som Martin Ødegaard, som hele Europa kæmper om, så er det naturligt, at klubberne kigger på, hvem den næste i Norden er, siger Gallardo til Ekstra Bladet.

Derfor glippede FCM-juvels kæmpe-skifte til Kina

- Der findes rigtig mange store talenter i Europa og i resten af verden, som de største klubber kigger på, men jeg er bekendt med navnet på spilleren fra Danmark, fordi mange klubber og agenter taler om ham, siger Gallardo, der ud over Isco også repræsenterer Atlético de Madrids Koke.
 
En spiller der har de spidskompetencer som Pione Sisto med speed, driblinger og uforudsigelighed er eftertragtet på det europæiske marked. Det fortæller Fernando Hidalgo, der er agent for topspillere som Inters Mauro Icardi og Pablo Osvaldo.

- Hvis en spiller kan noget helt ekstraordinært og leverer det som en ung spiller på højeste niveau i landets bedste række, så tiltrækker det naturligvis opmærksomhed. Så er det meget svært for den mindre liga at holde på spilleren, som vi så i tilfældet med Ødegaard, siger Hidalgo.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?