Annonce:
Annonce:

ØV-dag for FCK: Rødt kort, skade og pointtab i Horsens

FC København fik et point med fra Horsens, selv om det ikke var meget, der gik mestrenes vej

Benjamin Verbic fik vist det røde kort i en hård affære mellem AC Horsens og FC København. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Benjamin Verbic fik vist det røde kort i en hård affære mellem AC Horsens og FC København. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

HORSENS (Ekstra Bladet): Det blev trods alt til et enkelt point for FCK i Horsens, og resultatet må være det eneste, Ståle Solbakken kan bruge til noget som helt på en søndag, hvor ikke meget fungerede for mestrene.

Og hvor hjemmeholdet omvendt bed godt fra sig i en god, gedigen fight.

Nok engang kom dommerpræstationen til at fylde mere end selve fodboldspillet.

Særligt det røde kort til Benjamin Verbic efter en god halv time vil igen komme til at præge debatten i Superligaen.

For hvor mange følelser må en fodboldspiller vise, når bølgerne går højt, og man reagerer i kampens hede?

Dommer Peter Kjærsgaard vurderede i hvert fald denne søndag i Horsens, at man ikke må sparke ud i luften efter en modspiller, der har været lidt for pågående i situationen forinden.

Annonce:

Manden med fløjten har uden tvivl fodboldloven på sin side, selv om Benjamin Verbic ikke var i nærheden af at ramme Jonas Thorsen, der fik gult for sin rolle i bataljen.

Derfor kan man kun bebrejde sloveneren selv, at han nu går glip af derbyet mod Brøndby næste weekend.

For i bund og grund var det en fuldstændig tåbelig handling fra Verbic. Begået i frustration over et Horsens-hold, der gik til makronerne fra første fløjt.

I øvrigt må Ståle Solbakken med al sandsynlighed ligeledes se bort fra Nicolai Boilesen til braget mod Brøndby, da backen humpede fra banen i første halvleg.

Københavnerne var i det hele taget meget utilfredse over begivenhedernes gang i det østjyske, og Solbakken var ikke mange norske gloser fra at blive bortvist for brok sidst i første akt.

FCK-manageren havde været småsur allerede fra det niende minut, da gæsterne fik et mål annulleret for offside.

Annonce:

Der kan ikke have været tale om mere end en centimeter, set fra pressepladserne, at Michael Lüftner havde sneget sig foran på et velskruet Verbic-frispark, der gik i mål. Men linjedommeren var altså ikke i tvivl og hævede flaget.

Rent spillemæssigt var det ikke nogen køn affære i Horsens, hvor hjemmeholdet lykkedes med at få kampen til at ligne et mindre værtshusslagsmål.

Og det er Bo Henriksens mandskab dygtigt til - selvfølgelig krydret med dødbolde, som pressede FCK i flere situationer. Det lignede ikke, Robin Olsen havde det sjovt på de mange luftture i feltet.

Efter syv minutter faldt første halvlegs største chance på netop en dødbold, da Bubacarr Sanneh bagerst i feltet fik headet en ballonbold helt på tværs.

Den svenske keeper flagrede rundt og endte med at hænge fra armene i overliggeren, mens bolden sejlede mod den selvsamme tværstang.

FC København slap dog ikke med skrækken efter en god times spil. Begge mandskaber kæmpede om overtaget i anden halvlegs begyndelse, men det var hjemmeholdet, der først slog til.

Annonce:

Kjartan Finnbogason viste fint overblik, da den stærke islænding tæmmede et indlæg ned for fødderne af Simon Okosun i feltet. Denis Vavro så ikke for god ud i opdækningen, men Simon Okosun tøvede ikke og sendte bolden ind under Robin Olsen.

Få minutter senere burde Kjartan Finnbogason selv have lukket festen, men Robin Olsen hev en af de finere refleksredninger frem, da Horsens-angriberen afsluttede fra nært hold.

Selv om de danske mestre var reduceret til ti mand, så pressede udeholdet på for at få noget med fra slagsmålet i Horsens.

Bland andre Pieros Sotiriou havde et par gode tilbud, men det var indskiftede Pierre Bengtsson, som kunne notere sig som målscorer for FCK efter 77 minutter.

Svenskeren sendte et frispark mod mål, og afslutningen blev rettet så voldsomt af i muren, at Jesse Joronen blev snydt.

Tøffe regner mesterskabet ud: 'Ellers kommer I bare efter mig'

Ståle lufter sine exitovervejelser i FCK

Tøffe: Her er holdet, der kan vippe FCK af tronen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: