Annonce:
Annonce:

Officielt: Her er den nye Superliga-struktur

Den nye Superliga-struktur er forhandlet på plads

Her er den nye superliga-struktur, der træder i kraft fra 16/17-sæsonen. (Foto: Divisionsforeningen)
Her er den nye superliga-struktur, der træder i kraft fra 16/17-sæsonen. (Foto: Divisionsforeningen)
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Som Ekstra Bladet tidligere i dag kunne afsløre er forhandlingerne faldet på plads, og Superligaen har fået en ny struktur.

Og nu er det officielt, skriver Divisionsforeningen i en pressemeddelelse.

'Alle Alka Superliga og 1. Divisionsklubber har i dag anbefalet DBU’s bestyrelse, at Alka Superliga fra sæsonen 2016/2017 rummer 14 klubber og har slutspil om mesterskab, en plads i de europæiske turneringer og nedrykning. 1. Division får en fast oprykker og to klubber i play off om oprykning', står der i meddelelsen.

Den nye struktur vækker glæde i Divisonsforeningen:

Annonce:

- Det er en stor dag for dansk fodbold og jeg er stolt på klubbernes vegne. Det her betyder et kæmpe løft for dansk klubfodbold. Antallet af kampe med noget på spil øges, og spændingen om mesterskabet, europæiske pladser og nedrykning kan bevares i længere tid. Det kommer til at give et brag af en fodboldturnering  for danske fodbold fans på stadion og hjemme i stuerne, og det vil være med til at presse kvaliteten af dansk klubfodbold op nationalt og internationalt, fordi vi ved, at kampe med maksimal intensitet er afgørende for at udvikle fodboldspillet og fodboldspillere, siger formand for Divisionsforeningen Thomas Christensen og fortsætter:

Superliga-bombe: Ny liga-struktur I DAG

- Jeg er stolt på klubbernes vegne. Ingen turneringsstruktur er lige god for alle klubber. Alle skal ofre noget og visionært varetage dansk fodbolds fremtid, og det har alle gjort. Klubberne vil i fælleskab det bedste for dansk fodbold. Og så har hele fodbolddanmark bidraget med viden og engagement. Det turneringsformat, vi spiller fra sæsonen 2016/2017 har endda elementer, som er direkte designet af danske fodboldfans. Tak til alle for jeres store bidrag

Den nye struktur er med 14 hold i Alka Superliga og 12 hold i 1. Division. Det er dog ikke muligt at implementere allerede fra den kommende sæson, så her afvikles turneringen som i den forgangne sæson, men med kun én nedrykker og til gengæld med tre oprykkere fra 1. Division.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: