OL-kaos: Her er brevet DBU ikke er glade for

Divisionsforeningen er gået ind i sagen og har via udenlandske ligaforeninger fundet frem til, at klubberne ikke skal frigive spillerne født efter 1. januar 1993 - DBU har intet hørt fra FIFA

DBU er i bogstaveligste forstand taget med bukserne nede i sagen om, hvilke spillere der skal stå til rådighed for det danske landshold ved OL næste sommer i Rio, Brasilien.

DBU har hele tiden troet, at alle spillere født efter 1. januar 1993 skal frigives af klubberne. Men FIFA har ikke gjort spilledatoerne ved OL til officielle terminer. Derfor er klubberne ikke forpligtede til at frigive spillerne til de nationale forbund.

Den oplysning har Ekstra Bladet fået bekræftet både hos Divisionsforeningen og i det tyske fodboldforbund, DFB.

Har intet hørt fra FIFA
Men hos DBU kender man intet til regelændringen fra FIFA, men er blevet gjort opmærksom på problematikken af Divisionsforeningen.

- Vi har bedt Danmarks Idræts-Forbund, DIF, gå ind i sagen for at undersøge tingene for os hos den Internationale Olympiske Komité. Meldingen kommer bag på os. Vi har intet hørt fra FIFA om regelændringen, siger en forundret Kim Hallberg, der er elitechef i DBU, til Ekstra Bladet.

Han uddyber:

- Hvis det her er gældende, står vi i en helt anden situation. Men vi håber og tror, at vi kan løse tingene via en god dialog med Divisionsforeningen, så vi kommer til at stille et stærkt hold ved OL næste sommer, fastslår elitechefen.

Divisionsforeningen er virkelig i offensiven overfor foreningens medlemmer, divisionsklubberne.

FC København skal ikke frigive Andreas Cornelius til OL næste sommer. Det er nu op til en forhandling, om DBU og FCK kan blive enige. Ikke meget tyder på, at FCK vil afgive spillere til OL. (Foto: Lars Poulsen) Superligaen - 22. sep. 2015 - kl. 14:26 Afsløring: OL-bombe kan ramme danske spillere

I skal ikke høre efter DBU
Samtlige klubber har i disse dage modtaget et brev, som turneringschef Peter Ebbesen har underskrevet.

Ekstra Bladet er i besiddelse af brevet, hvor der blandt andet står:

'Som aftalt med jer klubber var det planen, vi skulle i dialog med DBU for at finde en fornuftig løsning, som tager størst mulig hensyn til Superligaen og klubberne.

Udgangspunktet for dialogen var, at DBU – med afsæt i det FIFA-cirkulære nummer 1297 fra 2012 kunne udtage landsholdsspillere fra årgang 1993 eller yngre årgange. Med det nævnte FIFA-cirkulære havde FIFA gjort brug af en særlig dispensationspraksis i sine regler, som kan dekretere landsholdsspillere udtaget hos klubberne, selvom det er i kampe/turneringer, der ligger udenfor den internationale kampkalender.

Vi har imidlertid fået ny viden nu, som ændrer udgangspunktet for dialogen med DBU. Det er ikke længere en pligt for klubberne at frigive landsholdsspillere til OL-turneringen i Rio med FIFAs 'Regulation on the Status and Transfer of Players.'

Ændringen i FIFAs regler af 15. april er vi ikke tidligere informeret om. Vi har været i kontakt med ligaerne i Sverige og Tyskland. Bundesligaen har den 7. august 2015 skrevet til FIFA og helt specifikt spurgt, om klubberne har pligt til at frigive spillere til OL 2016. FIFA har, med underskrift af generalsekretæren den 25. august 2015, helt specifikt bekræftet, at klubber ikke har pligt til at frigive spillere, men at det alene kan ske på frivillig basis fra klubberne”' hedder det i brevet fra Peter Ebbesen til de danske topklubber.

11 kommentarer
Vis kommentarer