Ove P.: Slutspillet låser min job-jagt

OB-træneren reddede OB – men vil kende liga-strukturen, før han siger ja til et nyt job

(Foto: Ida Munch)
(Foto: Ida Munch)

Missionen lykkedes ikke helt. Jo, Ove Pedersen fik hevet OB i sikkerhed, men målsætningen om at lande i top syv nåede han ikke.

Og selv om han trods alt har været en succes til en værdi af mange millioner kroner i Ådalen, aner han stadig ikke, hvad han skal lave i næste sæson.

Årsag: Det kommende slutspil i dansk fodbold!

-  Jamen, jeg ved det faktisk ikke. Jeg har været meget tøvende over for tilbud fra Danmark, fordi der formentlig kommer en ny turnerings-struktur, og det er jo ingen hemmelighed, at jeg ikke er kærester med et slutspil, som kun er godt for de øverste seks hold, siger Ove Pedersen.

Han forklarer:

- Nu har vi set tre store hold rykke ned inden for de sidste åringer – AGF tre gange, Esbjerg og Randers – og Brøndby har været millimeter fra det. Nu er folk så naive og tro, at de alle sammen kommer i top 6, og det, der bliver rent vanvid, er jo, når nogle af de såkaldte storhold kommer ind på en sikker syvendeplads, siger han.

Ove Pedersen bliver næppe arbedsløs. (Foto: Jens Dresling) OB Ove Pedersen: Jeg har fået mange henvendelser

- Og så har de i et halvt år ikke en skid at spille for. Det blive ren leverpostej-fodbold, og så vil jeg gerne se tilskuertallene, sponsorerne og hvad, der er godt for dansk fodbold i den struktur. Det her er kun pissegodt for de øverste seks hold.

- Jeg VIL vide, hvordan det bliver, før jeg træffer en beslutning. Jeg er altid gået op i, hvad min specifikke opgave som træner er, og hvis jeg havde sagt ja til et dansk job lige nu, så havde jeg ikke anet, hvad opgaven var, siger Ove Pedersen.

Han bliver formentlig klogere i løbet af en uges tid!

OB Her går det galt igen: Emil Larsen raser mod Ove P.

Den sidste opgave med OB blev langt fra løst. Randers vandt en let sejr på 2-0, og Ove Pedersen var alt andet end tilfreds:

- Det var en pisse-irriterende kamp. Jeg troede, det var dommeren, der fik en hjerneblødning, men nu skal jeg jo passe på med, hvad jeg siger… Men altså, det er jo to vanvittige mål, de får. Straffesparket i sig selv, men især det andet mål, hvor vi er en mand i untertal – og så er der alligevel to forsvarsspillere, der synes, det er sjovt at gå op og lave overlap i højre side, siger han og ryster på hovedet.

- Når man ser anden halvleg og de chancer, vi har, så lå der helt sikkert point i denne kamp.

Hvor meget ærgrer du dig over ikke at nå syvendepladsen?.

- Jamen, det ærgrer jeg mig da helt vildt over. Det er positivt, at vi overhovedet er i en situation, hvor vi kan tillade os ærgrelse. I oktober fik vi tudet ørerne fulde om, at det var respektløst at tale om den syvendeplads, når vi burde have nok i at overleve i rækken.

OB Ove P. efter Larsen-raseri: - Jeg skal ikke forklare noget

- Men når jeg ser de sidste fire kampe, hvor vi kunne have vundet hver og én, så har vi altså kun fået to point, og det ærgrer mig selvfølgelig også. Men igen… Det skal selvfølgelig ikke ødelægge helheden. Vores minimums-målsætning var at hente 40 point, og det gjorde vi i Hobro. Så selv om vi er skuffede, så skal vi jo også – når der lige falder ro på – sige at det er godkendt, siger Ove Pedersen.

4 kommentarer
Vis kommentarer