Annonce:
Annonce:

På vej i Superligaen: Har Danmarks værste faciliteter og formanden i pølsevognen

Hvis FC Helsingør overrasker mod Viborg og rykker op i Superligaen, bliver nordsjællænderne ramt af gigantiske udfordringer med at leve op til kravene i landets bedste række

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Det bliver den største fodboldfest nogensinde i Helsingør, når Superliga-klubben Viborg FF onsdag aften kommer på besøg til det første af de to indbyrdes opgør om en billet til Superligaen næste sæson.

I realiteten er FC Helsingør, der sluttede som nummer tre i 1. division, slet ikke gearet til et brag af en sådan kaliber, som nordsjællænderne nu står over for. I endnu mindre grad er FC Helsingør rustet til en oprykning, hvis det i sidste ende lykkes at spille sig forbi Viborg over to kampe.

Annonce:

- Vi er voldsomt udfordrede, hvis eventyret ender med en oprykning. Alene til kampen mod Viborg får vi problemer med at opfylde kravene. Jeg har lige lagt røret, efter et opkald fra dommeren, der meddelte, at de kommer syv dommere, og så er de godt nok nødt til at rykke sig sammen i vores dommeromklædning, siger FC Helsingørs direktør, Janus Kyhl, inden han fortsætter opremsningen af udfordringer med faciliteter:

- Jeg plejer at sige, vi har Danmarks bedste græstæppe, men tilsvarende Danmarks værste faciliteter uden om græsset. Vores tribune er fra 1932, vi har ingen sponsorfaciliteter, ikke nok lys på banen og så sent som sidste weekend var vores bestyrelsesformand nødt til at stille sig i pølsevognen for at servere for de sultne gæster på stadion.

FC Helsingør trænes af den tidligere FCK-profil Christian Lønstrup. Arkivfoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
FC Helsingør trænes af den tidligere FCK-profil Christian Lønstrup. Arkivfoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

For at sætte tingene i relief, kan det oplyses, der plads til 4.500 tilskuere på Helsingør Stadion – heraf er 282 tilskuere sikret en overdækket siddeplads.

Så det giver sig selv, at der er lang vej fra Helsingør til faciliteterne hos de 14 Superliga-klubber, men også i landets næstbedste række halter man efter.

Annonce:

- Vi har faktisk fået en dispensation fra DBU til at spille på vores stadion i 1. division, og det siger alt om, at det er en stor mundfuld nu at skulle byde et Superliga-hold velkommen til en altafgørende playoff-kamp. Det er en helt anden verden for os, siger Janus Kyhl.

Superliga-bejlerne er p.t. i det tidlige stadie med at opføre et nyt stadion i Helsingør. Nybyggeriet forventes først at stå klar i foråret 2018, så hvis klubben rykker op, er man nødt til igen at få dispensation fra DBU eller leje et andet stadion med opfyldte Superliga-krav.

Helt bevidst har Janus Kyhl dog endnu ikke truffet nogen beslutninger om, hvordan næste sæson skal afvikles:

- Der er lige et par kampe nu her, som bliver ret essentielle for, hvordan fodboldtilværelsen bliver i Helsingør efter sommer. Vi kan jo risikere at rykke op.

Hvor bogstaveligt mener du 'risikere' at rykke op?

Annonce:

- Der er jo ingen tvivl om, vi meget gerne vil i Superligaen og sætter alle sejl ind på at mase os forbi Viborg. Men der er en vis ærefrygt forbundet med måske at skulle spille Superliga om nogle få uger. For vi vil skulle arbejde i døgndrift bare for at få enderne til at mødes, men det tager vi med, siger Janus Kyhl og forsikrer:

- Vi skal nok være klar, hvis vi rykker op. Det er vel også de færreste unge mennesker, der reelt er klar til at flytte hjemmefra, når de gør det, men tingene løser sig alligevel. Er vi gearet til Superliga, nej! Men vi vil gøre de bedste ud fra de forudsætninger, vi har. Vi bliver ikke fuldtidsproffer, hvis vi rykker op. Vi kører videre med fyraftensfodbold, og det kan godt gå an i en periode, siger direktøren.

Meget at tilbyde
FC Helsingør oplyser, at man aldrig har oplevet større interesse og forsalg til en fodboldkamp end den mod Viborg, og selv om forholdene er små, vil klubben og byen være en gevinst for Superligaen, siger Janus Kyhl:

- Vi har meget at tilbyde. På spillerfronten har vi sendt tre spillere i Superligaen i de forgangne transfervinduer (Nicholas Marfelt, Philip Zinckernagel og Kasper Enghardt, red.), og de bliver ikke de sidste, der er bud efter.

Annonce:

- Der er også et spirende fanmiljø i Helsingør, og selv om vi har spillet ude mod Vendsyssel, har vi kunnet sende en fyldt fanbus af sted. Der sker mange spændende ting i FC Helsingør, og vi kan give Superligaen et sjovt løft, selv om vi måske er lidt forud for vores tid.

Chancevurdering FCH-VFF

FC Helsingør:

Chance for Superliga næste sæson: 25 procent.

FC Helsingør har måske ikke de store profiler, men Christian Lønstrup har formået at skabe et slagkraftigt, ungt hold, der virkelig tror på tingene.

En skidt afsluttende periode i 1. division blev reddet i land med to sejre i de sidste to kampe mod Vejle og Næstved, men nordsjællænderne kunne have ønsket sig mere momentum og en hjemmekamp i sidste opgør for at forbedre chancerne.

Hold øje med:

Mads Aaquist - den lille, blonde midtbanespiller har udviklet sig enormt, siden han skiftede fra FC København i 2015. Den tidligere back har fået en noget mere offensiv rolle i Helsingør, og Aaquist har kvitteret med seks mål denne sæson.

Viborg FF:

Chance for Superliga næste sæson: 75 procent.

Johnny Mølbys mandskab er storfavorit mod lilleputterne fra Helsingør. Domkirkebyens cheftræner mener også selv, Viborg bør kunne stå distancen mod nummer tre i 1. division over to kampe.

Efter AGF-kampen var der en del skader i Viborg-truppen, men Mølby har fået både Serge Deblé, Alexander Jakobsen og Kristoffer Pallesen tilbage i træning. Jeppe Curth og Erik Moberg er ude af første opgør, men begge er i spil til returopgøret i Viborg. Det vil være en mindre katastrofe, hvis Helsingør snyder Viborg sammenlagt.

Hold øje med:

Jung-Bin Park - sydkoreaneren har steppet op i nedrykningsplayoff-kampene, og den vævre offensiv-spiller har scoret mod både Horsens og AGF. Samspillet med Serge Deblé er blevet væsentligt bedre i foråret, og Park er endelig ved at vise sit værd for Viborg.

Oprykning redder arbejdsplads

Hobro er tilbage i Superligaen

Hattrick i topkamp holder Helsingør på playoffkurs

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne taler og taler, mens sundhedsvæsenet er tæt på sammenbrud
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: