Politiet glæder sig: Superligaen sætter positiv rekord

Politiet anholdt i sidste Superliga-sæson ganske få ballademagere. Antallet af sigtelser var dog konstant

Der er blevet langt mellem anholdelserne i Superligaen, og det kan dialogen mellem politiet og klubberne bl. a. takkes for. Foto: Kenneth Meyer
Der er blevet langt mellem anholdelserne i Superligaen, og det kan dialogen mellem politiet og klubberne bl. a. takkes for. Foto: Kenneth Meyer

Atmosfæren omkring de danske Superliga-kampe i fodbold er tilsyneladende blevet bedre de senere år.

I hvert fald viser en dugfrisk statistik fra Rigspolitiet, at der kun blev anholdt 68 personer i forbindelse med Superliga-kampe i sæsonen 2015/16.

Det er det laveste antal i ti år, og langt fra de 714 anholdelser, der blev foretaget i sæsonen 2008/09. Det glæder politiinspektør Bjarne Sørensen.

- Det er Rigspolitiets opfattelse, at årsagen til det lave antal blandt andet skal findes i det gode samarbejde mellem politiet og klubberne samt politiets anvendelse af den dialogbaserede tilgang i forbindelse med fodboldkampe, siger han i en pressemeddelelse.

Selv om færre er blevet anholdt, ligger antallet af sigtelser dog på niveau med forrige sæson.

De skyldes typisk overtrædelser af politivedtægten eller af fyrværkeriloven.

Kun syv personer blev sigtet for vold, mens 46 havde euforiserende stoffer på sig.

Præcis halvdelen af de 68 anholdte blev anholdt efter kampen, mens 23 blev tilbageholdt før eller under kampen. I syv tilfælde er det ikke oplyst, hvornår anholdelsen skete.

34 gange var der tale om en tilhænger fra udeholdet, mens hjemmeholdene stod for 25 af anholdelserne. I fem af tilfældene er tilhørsforholdet ukendt.

Se også: Fodbold-boss efter Parken-sviner: ’Det skal tages alvorligt’

Se også: Slagter 'groteske' Parken-forhold: 'De har fået dyrere billetter billigere'

KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto FC Midtjylland - 10. feb. 2017 - kl. 20:38 Van der Vaart revser Superligaen: Her har vi virkelig problemer

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere