Politiet tvangsflytter New Firm til middagsbold

Hos TV 3 Sport undrer man sig over, at man i Sverige sagtens kan afvikle kampe om aftenen med 40.000, mens der i Danmark mindst skal være to timers dagslys efter New Firm kampene

Daniel Agger og holdkammeraterne skal møde FC København allerede kl. 13.00 søndag 27. september. (Foto: Lars Poulsen)
Daniel Agger og holdkammeraterne skal møde FC København allerede kl. 13.00 søndag 27. september. (Foto: Lars Poulsen)

Brøndby mod FC København lige i middagsstunden.

Det bliver faktum 27. september, når de to mandskaber mødes for første gang i sæsonen på Brøndby Stadion.

TV 3 Sport ville gerne sende kampen som ugens førstevalg søndag aften kl. 18.00, men det har politimyndighederne sat en kæp i hjulet for.

Nu bliver kampen spillet kl. 13.00 af sikkerhedsmæssige årsager.

Se også: Ekspert: Ståle i store vanskeligheder

- Vi kan ikke gøre andet end at acceptere, at kampen er blevet flyttet, men vi synes, det er nedslående, at politiet åbenbart ikke mener, at de kan håndtere at afvikle en fodboldkamp kl. 18.00 i september måned, siger Kim Mikkelsen, der er ledende redaktionschef hos TV 3 Sport.

- De indbyrdes kampe mellem BIF og FCK er den fornemste vare på Superliga-hylden, og vi ved, at rigtigt mange danskere har bedre mulighed for at se sådan en kamp om aftenen, så det er selvfølgelig skidt, at kampen når ud til langt færre seere end ellers, og det er noget, vi er ærgerlige over. Ikke mindst på Superligaproduktets vegne, fastslår han.

Han er forundret over beslutningen hos det danske politi, når man blot kan skæve til Sverige og se, hvordan de håndterer store fodboldkampe.

- Vi kan også undre os over, at man åbenbart godt kan finde ud af at afvikle den slags kampe om aftenen i Sverige, som ellers er et land, der har haft en del større udfordringer rent tilskuermæssigt, end det har været tilfældet i Danmark. Lokal- og rivalopgøret mellem AIK og Djurgården blev spillet mandag aften klokken 19.00 spillet foran 40.000 tilskuere, og blev af svensk politi afviklet uden nævneværdige problemer. Så svensk politi kan åbenbart noget, som dansk politi ikke kan, fastslår Kim Mikkelsen, der er ledende redaktionschef hos TV 3 Sport.

Dagslys to timer efter kampen
Hos Divisionsforeningen er man kede af, at kampen ikke kan spilles kl. 18.00, men direktør Claus Thomsen slår fast, at man naturligvis lytter til politiets anbefalinger.

- Politiet ønsker, at der skal være to timers dagslys efter kampen. Det respekterer vi naturligvis. Derfor bliver kampen spillet kl. 13.00, fastslår Claus Thomsen.

- Er det ikke mærkeligt, at svenskerne godt kan spille store kampe med mange tilskuere om aftenen, mens man ikke kan i Danmark?

- Vi er nødt til at respektere den sikkerhedsmæssige vurdering fra politiet. Sikkerheden har altid førsteprioritet, fastslår Claus Thomsen.

Se også: Lettet Brøndby-træner: Var nok vendepunktet

79 kommentarer
Vis kommentarer