Præsenteret midt i politi-kaos: - Denne dag vil blive husket

Jess Thorup er officielt præsenteret som ny Gent-træner, men optakten til præsentationen blev præget af mystik og kaos

Præsenteret midt i politi-kaos: - Denne dag vil blive husket

Her bliver Jess Thorup præsenteret som ny Gent-træner. Video: Jan Sommer

GENT (Ekstra Bladet): Jess Thorup kommer aldrig til at glemme sin første dag som klub-træner i udlandet.

Sjældent har en optakt til en præsentation været præget af så spektakulær uro i kulissen, som tilfældet var onsdag på Ghelamco Arena i Gent.

Den 48-årige dansker sagde det meget præcist på pressemødet kort efter, at han var blevet offentliggjort som ny cheftræner på en treårig kontrakt.

- Denne dag vil blive husket. Måske på grund af to ting. Jeg skrev under med Gent, og så skete der noget andet i belgisk fodbold, sagde Thorup.

Godt fire timer tidligere var en håndfuld belgiske journalister samlet på parkeringspladsen ude foran den mondæne stadion, der stod færdigt i 2013 og siden har været hjemmebane for Gent.

Årsagen var den, at arenaen nu pludselig også var hjemsted for en politiransagning. Og det bare få timer inden at præsentationen af Jess Thorup skulle finde sted. Midt i de afsluttende forhandlinger, som trænerens agent, Henrik Risom, skulle føre med Gent-direktøren Michel Louwagie.

Baggrunden for det uanmeldte besøg er en omfattende skandale, der stikker dybt ned i belgisk topfodbold. Ifølge foreløbige anklager drejer det sig om matchfixing og økonomisk svindel i form af skatteunddragelse og hvidvask.

Artiklen forsætter under billedet ...

Jess Thorup ved onsdagens pressemøde. Foto: Jan Sommer
Jess Thorup ved onsdagens pressemøde. Foto: Jan Sommer

Gent er en af flere storklubber i Belgien, der er under luppen, men man samarbejder selvfølgelig med politiet og byder indenfor. Også når de dukker op på dagen, hvor en ny træner skal præsenteres.

- Jeg var ikke en del af den seancen. Det er min agent, som er der. Men det er rigtigt, at når de møder ind, står der folk fra politiet eller hvilken enhed, der nu engang er tale om, og siger, at de også skal ind og have en snak, fortæller Thorup til Ekstra Bladet.

Han forklarer, at det er foregået stille og roligt. Politiet fik plads til at gøre deres arbejde med henblik på efterforskningen, mens Gent-toppen gjorde deres job i forhold til færdiggørrelsen af kontrakten med Thorup.

Den danske træner har naturligvis forhørt sig om virakken. Og endnu mere selvfølgeligt spurgt ind til, hvorvidt Gent følte, at klubben riskerede at have en rolle i sagen.

- Der har de (Gent, red.) selvfølgelig afkræftet, at de er en del af det. Derefter har det ikke været en del af mine tanker overhovedet. Nu skal proceduren gå sin gang, og så må vi tage den derfra.

- Hvad der sker med belgisk fodbold, er der ikke nogen, som ved. Men det skulle ikke gå ud over den aftale, jeg var i gang med at lave. Og det har det heller ikke gjort, siger Thorup.

Artiklen forsætter under billedet ...

Jess Thorup var på pressemødet ledsaget af Gents bestyrelsesformand Ivan De Witte(billedet) og klub-direktør Michel Louwagie. Foto: Jan Sommer
Jess Thorup var på pressemødet ledsaget af Gents bestyrelsesformand Ivan De Witte(billedet) og klub-direktør Michel Louwagie. Foto: Jan Sommer
 

Vestjyden vil hellere fokusere på den timing, som han selv fandt perfekt i forhold til at tage skridtet til Gent fra FC Midtjylland.

- Jeg var vældig glad for at være i FCM og havde tre rigtig gode år, men nu var det tid til at prøve noget nyt og komme til udlandet.

Han er ikke skræmt af statistikken, der fortæller, at Gent i løbet af de sidste 18 sæsoner nu har haft 19 forskellige trænere. Tværtimod ser Thorup det som en udfordring, at lunten er lidt kortere uden for de danske grænser.

- Det at få lov at komme ud og prøve mig ud i en stor liga og måske åbne døren for andre danske trænere og vise, at vi har nogle kapaciteter, som kan begå sig i udlandet. Det håber jeg, at jeg kan være med til at bevise, siger Thorup.

Gent er i øjeblikket placeret på 7. pladsen i den belgiske liga, og første mål for Thorup bliver at sikre holdet en plads i top 6, der giver billet til slutspillet og kampen om de europæiske billetter.

FCM sælger officielt Thorup - afløseren er på plads

Nyt Superliga-chok: Brøndby-legende har sagt op

Skandale under opsejling: Politiet afbrød Thorup-forhandling