Pres på FCK: AaB fik forårets første sejr

Femte gang blev lykkens gang for AaB dette forår, der med 1-0 hjemme over FC Nordsjælland fik den første sejr efter vinterpausen

Det var ikke uden problemer, at AaB hentede sin første sejr i foråret mod Nordsjælland. Nordjyderne vandt kun 1-0. (Foto: René Schütze)
Det var ikke uden problemer, at AaB hentede sin første sejr i foråret mod Nordsjælland. Nordjyderne vandt kun 1-0. (Foto: René Schütze)

AALBORG (Ekstra Bladet): Det holdt hårdt for nordjyderne i anden halvleg, men AaB fik med en smal 1-0 sejr over FC Nordsjælland standset forårets dårlige stime. Og så lægger de en smule pres på FC København i toppen af ligaen, hvor der nu 'kun' er seks point op til løverne. FCK har dog en kamp i hånden.

Fredag aften var det ellers udeholdet, der begyndte kampen bedst rent spillemæssigt, og det unge, letbenede FCN-mandskab kombinerede sig frem til en del halve chancer i kampens indledning, hvor særligt stortalentet Emre Mor boltrede sig på AaB'ernes banehalvdel.

Men ud over et par afslutninger fra distancen til henholdsvis Emiliano Marcondes og Emre Mor, så viste tigrene ikke for alvor tænder.

Christian Keller er ikke enig i Colin Todds beslutning om ikke at bruge ham længere, mens briten stadig er træner i klubben. (Foto: Claus Bonnerup) Superligaen Vragede Keller: Vi bliver aldrig enige

Anderledes var historien om hjemmeholdet, der ikke satte mange fødder rigtigt de første 20 minutter, men alligevel sad man med fornemmelsen af, at de bolsjestribede kunne gøre de fleste situationer farlige mod det urutinerede FCN-forsvar.

Der skulle dog gå 20 minutter, før AaB for alvor truede gæsterne. Den offensive back Patrick Kristensen modstod en tydelig fristelse til at trykke en løs bold mod mål fra kanten af feltet, og i stedet løftede han læderet på tværs i feltet og ind i panden på Lukas Spalvis, der naturligvis headede bolden i nettet.

Scoringen talte dog ikke, da angriberen angiveligt havde et hårstrå på den forkerte side af forsvarslinjen.

Det annullerede mål satte dog aalborgenserne i gang for alvor, og herfra stod der AaB på resten af halvlegen. Bare fem minutter efter tilskuerne jublede forgæves, blev det alvor. Nicolai Thomsen modtog en bold i venstre side af målfeltet, og som kunne han gøre det i blinde fandt han Thomas Enevoldsen på midten, der brugte støvleknopperne til at ekspedere bolden uden for David Jensens rækkevidde i det lange hjørne.

Se Enevoldsen bringe AaB foran med sin lange tå:

Randers FC Todd uddyber Keller-afvisning: Jeg er ikke skurken

Enevoldsen, der ellers måtte humpe ud af kampen mod AGF, havde nu fået blod på tanden. Bare tre minutter efter sin 1-0 scoring, tog han resolut ansvaret for en frisparksbold, der lå cirka 30 meter fra David Jensens målstreg.

Den lange distance til trods var Enevoldsen ikke tvivl om, at der skulle trykkes på mål, og kuglen havde med missilfart retning direkte mod det ene målhjørne, men David Jensen strakte samtlige fibre i kroppen og reddede flot afslutningen.

Nordsjællænderne tog fra anden akts begyndelse skeen i den anden hånd og forsøgte at presse hjemmeholdet. Igen var Emre Mor et naturligt omdrejningspunkt, og Rasmus Würtz samt nordjydernes centerforsvar havde deres hyr med den lynhurtige dribler. Men slutproduktet manglede altså for den tyrkiske landsholdsbobler, der dog stod bag mange fine aktioner i Aalborg.

Gæsterne bankede dog mere og mere på, som opgøret skred frem, og helt bogstaveligt hilste Emiliano Marcondes’ langskud på overliggeren efter en times spil.

Colin Todd er en færdig mand i Randers, hvis ikke han vinder nogle fodboldkampe. (Foto: Ernst van Norde) Allan Olsen Drama i kulissen: Todd tæt på fyreseddel

Det var som om, at den gamle floskel om frygt for at vinde rent faktisk holdt stik for AaB, men Lars Søndergaards mandskab slap med skrækken efter den triste præstation i de sidste 45 minutter.

For selv om Kasper Hjulmand piskede sine spillere frem i de afsluttende minutter, blev det ikke til en scoring for FC Nordsjælland, der måtte nøjes med en præstation som var lige ved og næsten på mange parametre.

Faktisk var AaB og Nicolai Thomsen tæt på at gøre det til 2-0 i slutfasen, men den elegante midtbanespiller snoede sin afslutning fra spids vinkel lige uden om stolpen.

Med forårets første sejr fik AaB altså standset blødningen i tabellen, og aalborgenserne lægger nu pres på SønderjyskE i kampen om sølvet.

39 kommentarer
Vis kommentarer