Pukki på pletten: Fuldender forrygende Brøndby-efterår

Rafael van der Vaart scorede drømmemål, men Superligaens topscorer, Teemu Pukki, scorede to gange og sikrede Brøndby en vital sejr

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Brøndby er på sikker kurs mod sølvmedaljerne. Det vil være første gang siden 2006, Brøndby vinder sølv.

2-1 sejren over de nærmeste rivaler fra FC Midtjylland skaber julefest på Vestegnen, fordi Brøndby nu går på ferie med et forspring på ti point til både Randers og FC Midtjylland.

Et forspring, der er svært at se, hvordan Alexander Zornigers tropper skal sætte over styr i foråret, hvor der mangler fem kampe i grundspillet og siden ti i mesterskabsslutspillet.

Men holdene tager pointene med sig fra grundspillet over i mesterskabsslutspillet.

11.061 tilskuere så til på Brøndby Stadion, hvor de blågule fans på Sydsiden havde en stor fest, da Teemu Pukki med sin 14. sæsontræffer sikrede Brøndby sejren ti minutter før tid. 

Som så ofte før var kreatøren Hany Mukhtar i oplæggerens rolle. Tæt under mål fik den finske bomber bugseret bolden bag en sagesløs Johan Dahlin.

Til gengæld er krise den præcise tilstand for at beskrive FC Midtjyllands afslutning på efteråret. Midtjyderne sluttede med tre nederlag i træk til Silkeborg, AGF og Brøndby.

Jess Thorups tropper ligner ikke et hold, der kan udfordre Brøndby i sølvkampen til foråret.

Hektisk og ukontrolleret
Gæsterne fra FC Midtjylland startede bedst. De satte Brøndby under pres, men det var sjældent kontrolleret og særlig velovervejet, hvad der foregik på banen blandt de 22 spillere. Det blev meget hektisk og til tider spillede de to mandskaber hurtigere end evnerne rakte.

Rasmus Nissen var tæt på at bringe gæsterne i front, men Frederik Rønnow fik afværget til hjørnespark, mens Jakob Poulsen sparkede lige forbi målet.

Brøndby var – som så oftest før – direkte, når de angreb gæsternes mål. Andrew Hjulsager sparkede lige forbi, lige som Hany Mukhtars afslutning fra distancen var uden for målrammen.

Hjemmeholdet kom foran midtvejs i første halvleg. Hany Mukhtar kom fri i feltet og afsluttede fladt på Johan Dahlin. Returbolden havnede hos Teemu Pukki, der for første gang i sæsonen scorede med venstrebenet.

Finnens 13. scoring, der dog fik en hjælpende fod på vejen af Andre Rømer.

Klassescoring
Rafael van der Vaart har været meget svingende i efteråret for FC Midtjylland.

Han har været længe om at finde formen og har oftest kun spillet én times tid.

Men det udlignende mål mod Brøndby var en scoring på internationalt højt niveau.

Den 33-årige hollænder vendte rundt i Brøndbys straffesparsfelt og sparkede bolden i mål via underkanten af overliggeren. En klassescoring af hollænderen i en situation, hvor både Benedikt Röcker, Christian Nørgaard og Legogang Phiri fuldstændigt passivt så til.

Det var blot Rafael van der Vaarts anden scoring i efteråret. Den første faldt mod Horsens.

På Brøndby Stadion holdt van der Vaart 77 minutter, inden han blev skiftet ud efterfulgt af en massiv pibekoncert fra hjemmeholdets fans.

245 kommentarer
Vis kommentarer