Randers-træner kigger stadig på tabellen med ro i maven

Selv om Randers FC er uden sejr i de seneste tre ligakampe, er troen på sig selv og top-6 stadig stor

Erik Marxen og Randers har stadig kurs mod top-6 trods manglende sejre på det seneste. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Marxen og Randers har stadig kurs mod top-6 trods manglende sejre på det seneste. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Randers FC fik søndag kun et enkelt point på hjemmebane mod FC Nordsjælland. Selv om den kronjyske klub nu er uden sejr i tre ligakampe på stribe, har holdet ikke mistet selvtilliden.

Det mener i hvert fald cheftræner Thomas Thomasberg.

- Jeg frygter ikke gummiben. Der kommer nogle svære kampe, men jeg har endnu til gode at se et hold, vi ikke har en chance imod. Vi skal se top-6 som noget, vi skal opnå - og ikke som noget, vi kan risikere at miste, siger han.

Derfor har han også stadig ro i maven, når han kigger på tabellen og kampen for en plads i top-6. Det er på trods af, at det aldrig tidligere er lykkedes holdet af komme i mesterskabsspillet.

- Det vil være en kæmpe bedrift for Randers at ende i top-6 og spille med om medaljer, når man ser på de andre klubbers økonomiske forudsætninger, siger Thomasberg.

- Jeg har en god følelse, når jeg kigger på vores forspring i tabellen. Vi skal være mindre bange for at miste point, og derfor var det fedt at se, at vi jagtede sejren til sidst mod FCN.

Kronjyderne ligger nummer fem og har et hul på seks point ned til OB på syvendepladsen.

Anfører Erik Marxen erkender dog, at holdet har mistet noget af det momentum, man havde tidligere.

- Der er altid fare for, at formen er nedadgående. Vi mangler nogle af de marginaler, vi havde i slutningen af efteråret, siger Marxen.

Før de tre seneste ligakampe uden sejr havde Randers vundet seks kampe i streg, og Marxen fortæller, at selvtilliden fra de seks kampe stadig er til stede i truppen.

Derudover føler han sig sikker på, at det lyseblåklædte mandskab stadig befinder sig i top-6, når der er spillet 22 runder. Og det vil ifølge Marxen have kæmpe betydning.

- Der er selvfølgelig noget økonomi i at ende i top-6, der er flere tv-seere, spillernes værdi stiger, og så er det bare sjovere, siger han.

Strukturændringen i Superligaen med et mesterskabsspil som afslutning blev indført i 2016.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind