Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Randers-direktør: Derfor fyrer jeg Hemmingsen

Direktør Jacob Nielsen kalder Randers' fyring af cheftræneren for en ren sportslig beslutning

Randers FC og Jacob Nielsen kalder fyringen af Michael Hemmingsen for en sportslig beslutning. (Foto: Henrik Schütt)
Randers FC og Jacob Nielsen kalder fyringen af Michael Hemmingsen for en sportslig beslutning. (Foto: Henrik Schütt)

Som cheftræner har Michael Hemmingsen ført Randers FC direkte tilbage i Superligaen, efter klubben fra Kronjylland oplevede en bitter nedrykning forrige sæson - men efter dagens fyring kommer han ikke til at stå i spidsen for kronjyderne i deres tilbagekomst i landets bedste fodboldrække.

Oprykningen til Superliagen kom ikke i hus på den mest overbevisende måde, og direktør Jacob Nielsen langede offentlig ud efter spillerne efter et hjemmebanenederlag til Fredericia.

Læs også:

Se også: Chok! Randers fyrer træneren

Det nederlag gav anledning til et krisemøde i klubben med både direktion, spillere og senere cheftræner Michael Hemmingsen, og efterfølgende blev oprykningen så sikret.

Det førte tidligere i dag alligevel til en fyring af cheftræner Michael Hemmingsen.

- Jeg har intet personligt eller fagligt at udsætte på Michael Hemmingsens person, siger Randers-direktør Jacob Nielsen til ekstrabladet.dk.

Det ville være oplagt at gætte på interne stridigheder som årsag til fyringen, ligesom en en træner, der ikke har opbakning fra sin trup, kunne være en mulighed. Begge muligheder lægger Jacob Nielsen dog i graven med det samme.

Se også:

Se også: Tøfting: Hold da kæft, mand!

- Der er selvfølgelig flere årsager, der har ført til, at vi har draget den konklusion (at fyre Michael Hemmingsen), men jeg kan ikke genkende interne stridigheder eller manglende opbakning i spillertruppen.

- Det er en ren sportslig vurdering, understreger Jacob Nielsen.

Michael Hemmingsen blev i sommeren 2011 hentet til Randers FC fra Sønderjyske, efter at Randers rykkede ud af Superligaen.

Selvom træneren førte klubben til oprykning, var spil og pointhøst ikke vildt imponerende og Randers FC hentede blot 49 point i 26 kampe, 17 point færre end Esbjerg på førstepladsen

Colin Todd overtager træningen fra dag dato kommer til at fungere som cheftræner for Randers FC indtil en permanent løsning er fundet. Jacob Nielsen forventer også at Colin Todd er manden på bænken, når SønderjyskE bliver Randers' første modtsander, når de sparker Superliga-sæsonen i gang 14. juli.

Se også:

Se også: Derfor er Todd kun midlertidlig Randers-træner

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen