Randers-spiller må gå halv million ned i løn

Top-angriber og holdkammerater straffes på pengepungen: Flere Randers-spillere tvinges ned i løn efter nedturen i går

Rasmus G. Hansen er en af de spillere, der må ned i løn efter nedrykningen. Kontrakter en nedbøjet Randers-direktør har driblet igennem for at imødegå de manglende indtægter.  Foto: Anders Brohus
Rasmus G. Hansen er en af de spillere, der må ned i løn efter nedrykningen. Kontrakter en nedbøjet Randers-direktør har driblet igennem for at imødegå de manglende indtægter. Foto: Anders Brohus

Randers FC førte gyset mod Esbjerg i en time  ... Men da det gjaldt allermest i de fem afgørende sidste minutter, slap kronjyderne taget i føringen, da Tim Janssen efter 88.22 minutter udlignede til 2-2.

En ond deroute rent sportsligt. Og en nedtur, som spillerne kommer til at mærke på mere end én måde.

Udsigten til nedrykning sidste vinter har nemlig tvunget Randers FC til en ny strategi omkring spillernes kontrakter.

Stort set samtlige spillere, som klubben har lukket aftaler med de seneste 18 måneder, har nemlig accepteret nedryknings-klausuler, der skærer markant i lønningerne. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er det typisk 20-40 procents nedgang, der venter. Typisk er de højst lønnede spillere, der må æde den største nedgang.

Læs også: Randers og Esbjerg ned efter drama

Fakta: Nedrykningsdramaet minut for minut

– Vi har nogle udgifter på en del spillerkontrakter, som er gearet på et andet niveau i 1. division, så en del af de ti mio. kr., som vi vel mister på den her nedrykning, får vi hentet ind ad den vej, forklarede Randers FC-direktør Jacob Nielsen, i minutterne efter nedrykningen var en realitet.

Mister 500.000 kroner årligt
Værst går det ud over Frank Kristensen. Angriberen står til at miste 500.000 kr. det næste år. Ja, du læste rigtigt – en halv million.

Det betyder dog ikke, at der er behov for at indspille en støtte-sang af den grund. Farlige Franks årsløn vil stadig bejle til at være den bedste i 1. division – omkring en million årligt. Men det er tankevækkende, at Frank Kristensen indtil nytår spillede på en kontrakt til cirka tre mio. kr. årligt i FC Midtjylland, men han afviste ulvenes kontraktudspil, fordi den trænerkontrakt på akademiet, han blev stillet i udsigt efter karrierestop, ikke gav nok.

Galleri: FCK-fest og jysk nedtur

Også forårets åbenbaring i den lyseblå trøje, Lasse Rise, kan se frem til en stor lønnedgang. Han skiftede til Randers FC i vinterpausen for at spille på et højere niveau og tjene kassen. Nu kan han skæve op til Lyngby i Superligaen, mens han vinker farvel til et beløb i nærheden af en kvart million det næste år, mens han får et uvelkomment gensyn med Næstved Idrætspark og Monjasa Park i Fredericia.

Flere andre spillere har samme klausul i kontrakten, og blandt andre Jonas Kamper, der med to mål i går ellers gjorde sit til at redde Randers, midterforsvarer Anders Egholm og målmand David Ousted kan se frem til en stor lønnedgang.

Læs mere i Ekstra Bladet mandag

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Nej Lars, dansk politik har ikke brug for dig – det er omvendt