AaB forsvarede tredjepladsen

Nicklas Helenius sørgede for AaB-sejr i Randers

Nicklas Helenius blev matchvinder (Foto: Ernst van Norde)
Nicklas Helenius blev matchvinder (Foto: Ernst van Norde)

RANDERS (ekstrabladet.dk): AaB vandt den direkte duel om Superligaens tredjeplads. 1-0 over Randers og det aktuelle styrkeforhold mellem de to jyske hold blev om ikke sat på plads, så i hvert fald udmålt i en pointforskel på nu fire point.

Spillemæssigt var man ovre i en mere lige afdeling. AaB sad på første halvleg. Randers på anden. Den afgørende forskel hed Nicklas Helenius.

Selv om angriberen stort set er ligeglad med, hvem der scorer, bare AaB vinder, så har det sikkert alligevel naget AaB’s stjerneskud, at han ikke topper den interne topscorerliste. Det gjorde Kasper Kusk med otte mål inden i aften.

Men nu er der udlignet i den ungdommelige kappestrid. 1-0 efter 17 minutter med Nicklas Helenius som afslutter.

Se også:

Se også: Rasmus Würtz er stolt af milepæl for AaB

Så har han været med landsholdet. Så har han ikke været med. Mod Randers, særligt i første halvleg, viste han, at Morten Olsen absolut ikke er galt afmarcheret ved at holde ham inde i landsholdsvarmen.

Målet, hvor han køligt modtog og tæmmede Anders Dues aflevering i feltet, vendte rundt og fladt udplacerede David Ousted, var høj klasse. Og det samme var de fleste andre af hans aktioner. God til at holde på bolden. God til at orientere sig. Og god til at skille sig af med den igen. Med et hovedstød, der blev reddet på stregen, var han tæt på at blive dobbelt målscorer.

Randers måtte undvære profiler som Christian Keller og Mads Fenger, mens AaB var uden sygdomsramte Jeppe Curth. Hans plads blev uden større succes overtaget af brasilianske Kayke.

Randers investerede langt mere end AaB i kampen i anden halvleg. AaB var presset i bund og evnede ikke at spille sig ud af de stadigt mere tiltagende problemer. Til sidst blev Randers så ærgerlige over de forspildte muligheder, at indskiftede Charlie Davies forløb sig.

Han stangede nærmest AaBs Jakob Ahlmann og fik et fortjent rødt kort

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen