'Randers kan ikke reddes'

Kommentar: Ekstra Bladets fodboldredaktør, Allan Pedersen, mener at 'kun konkurser - eller et ægte mirakel - kan redde kronjyderne fra degradering'

Det ligner slut-prut for Randers længe før sæsonen er færdig, mener Ekstra Bladets fodboldredaktør, Allan Pedersen (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Det ligner slut-prut for Randers længe før sæsonen er færdig, mener Ekstra Bladets fodboldredaktør, Allan Pedersen (Foto: Jesper Nørgaard Sørensen)
Ove Christensen blev hentet til Randers som brandslukker. Men om så han fik hjælp af hele mandskabet på et slukningskøretøj, kan krise-blusset ikke slukkes.

Kun et par konkurser – eller et ægte mirakel – kan redde kronjyderne fra degradering.

Troen på, at klubben var på vej frem efter et par uafgjorte kampe, blev bombet ned under grønsværen i går. Og specielt i 1. halvleg var der alt for mange spillere, som slet ikke kæmpede for deres eksistens i landets bedste fodboldrække.

Og det indikerer klart, at det nuværende hold ikke er udstyret med det instinkt, der tidligere var et kendetegn for klubben. Det instinkt, der rejste kronjyderne fra middelmådigheden i den næstbedste række til at blive både pokalvinder og Superligaklub med markant udstråling.

Her taler vi om hårdt arbejde.

Skønheden var måske ikke fremtrædende, når Ralf Pedersen og Stig Tøfting førte an i løjerne, men effektiviteten var til gengæld helt i top. Modstanderne slog sig, når de mødte Randers.

Det gør de ikke længere.

Forsøget på at skabe en nyt spillemæssigt image er slået totalt fejl.

Tekniker-typer som eksempelvis Tobias Grahn og Kasper Lorentzen har været gigantiske fejlinvesteringer, der ikke har løftet noget.

Ikke mindst derfor er korthuset faldet med et brag. Og selv om der er håb, så længe der er liv, vil det være klogt af Randers så småt at begynde både at agere og reagere som en nedrykkerklub.

En større udrensning i spillerstaben i vinterpausen er en tvingende nødvendighed. Alt andet vil være håbløse lapperier.

Randers står selvfølgelig uden konkurrence som ligaens fiasko. Silkeborg derimod fører sig frem som en stor positiv overraskelse i en Superliga, hvor det meste ellers er på det jævne i øjeblikket.

Ingen har formået at skille sig afgørende ud som et absolut konstant klassehold.

Tværtimod må man sige, at det lave bundniveau hos flere af holdene i toppen – bl.a. Brøndby – er direkte skræmmende, ligesom FC Københavns manglende effektivitet angrebsmæssigt er kritisk.

Det sidste giver ikke just håb op om en succesoplevelse, når PSV kommer på besøg i Parken på torsdag.

Forsøget på at skabe en nyt spillemæssigt image er slået totalt fejl
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere