Fan-ballade i Randers FC

Både officielle og uofficielle fans utilfredse med klub-initiativ. - Vi bliver omklamret, siger de uofficielle. Randers FC Support holder ekstraordinær generalforsamling

De engagerede fans har mere end store problemer med nyt udspil fra Randers FC. Begejstringen er ikke den samme, som på billedet fra dengang klubben rykkede op i superligaen (Foto: Jens Dresling)
De engagerede fans har mere end store problemer med nyt udspil fra Randers FC. Begejstringen er ikke den samme, som på billedet fra dengang klubben rykkede op i superligaen (Foto: Jens Dresling)

Pr. 1. juli vil Randers FC ikke have en officiel fanklub.

- Vi er ikke tilfredsen med beslutningen om at fratage foreningens dens status. Vi mener det kan medvirke til at udhule vores muligheder for at tiltrække sponsorer og hverve nye medlemmer, lyder det fra bestyrelsen for Randers FC Support, der vil indkalde til ekstraordinær generalforsamling.

I stedet for en fanklub vil fodboldklubben 'samarbejde med og være i dialog med personer og grupper som vil bidrage til at at skabe stemning på stadion', lyder det fra Randers FC.

- Med tiltaget ønsker vi at skabe de bedste mulige rammer for en stærk fankultur på Essex Park Randers, siger administrationschef Jesper Hansen til klubbens hjemmeside.

Bestyrelsen for support-gruppen, der indtil sommerpausen altså er 'officielle', har banket en velfungerende organisation op i de senere år.

Heller ikke blandt de mere uofficielle fans er der tilfredshed - tværtimod.

- Efter at klubdirektør Jacob Nielsen i årevis har kæmpet mod alle fanfreaktioner, der ikke dansede efter hans fløjte, vender manden 180 grader og indbyder til samarbejde. Det vel og mærke først efter det er lykkedes at udradere flere af de dedikerede fans bl.a. fra Djævlesupport med livstidskarantæner fra stadion. Det er utroværdigt og usmageligt, siger Pixi, der tidligere var aktiv i netop Djævlesupport, men nu udtaler sig fra Randers FC Frie Fans.

Omkring det fremtidige samarbejde siger klubben:

'Randers FC vil på ingen måde blande sig i forskellige miljøers administration og organisatoriske opbygning, men udelukkende forbeholde sig retten til, at alle fangrupper skal overholde, hvad der betragtes som almindelig god opførsel og moralkodeks, herunder de gældende ordensreglementer på de enkelte stadions.'

Den bryder ikke alle sig om:

- Det er nu engang sådan, at fankulturen omkring en klub blomstrer og har det bedst, så længe klubben holder sig væk. Det er naturstridigt at lukke klubdirektøren ind i fanmiljøet, siger Pixi.