Randers-profil: Foråret bliver ren overlevelse

Randers-backen Johnny Thomsen mener, at klubben skal fokusere på at redde sig endnu en sæson i Superligaen.

Randersbacken Johnny Thomsen mener, at klubben fremfor alt andet skal fokusere på at overleve i Superligaen, når forårssæsonen bliver fløjtet i gang. (Foto: Claus Bonnerup)
Randersbacken Johnny Thomsen mener, at klubben fremfor alt andet skal fokusere på at overleve i Superligaen, når forårssæsonen bliver fløjtet i gang. (Foto: Claus Bonnerup)

I sidste sæson rykkede AC Horsens ud af Superligaen, selv om holdet året før var endt som nummer fire. I denne sæson skal Randers FC passe på, at det samme ikke sker for randrusianerne.

Det advarer Randers-backen Johnny Thomsen om, selv om klubben lige nu ligger nummer fire i Superligaen.

- Vi går et spændende forår i møde. Lige nu er der i mine øjne ni potentielle nedrykkere, og vi har kun fire point ned til en 11.-plads.

Se også: Folkets dom: Top og flop i SuperligaenSe også: Matchvinder Borring: Nu kan vi holde en rigtig god ferie

- Vi har jo brugt AC Horsens som en slags 'case', fordi de gik fra en fjerdeplads til nedrykning den efterfølgende sæson - og på samme tid sidste år havde Horsens også 23 point på en syvendeplads, men hele syv point ned til nedrykning.

- Så der er ingen tvivl om, at foråret bliver en ren overlevelse, siger Johnny Thomsen til klubbens hjemmeside.

Den rutinerede højre back var lettet over, at Randers vandt den sidste kamp i år med 1-0 hjemme over Esbjerg, men nedrykningsstregen er kun fire point væk.

- Den afsluttende sejr over Esbjerg betød fantastisk meget for os. Ligaen er jo så tæt, at bare et uafgjort resultat mod Esbjerg havde været en skuffelse.

- Afslutningen gav et godt rygstød at gå på vinterpause med, men det ændrer jo intet ved, at vi formentlig skal kæmpe for at undgå nedrykning. Fokus på foråret bliver ren overlevelse, understreger Johnny Thomsen.

Se også: Randers-træner: Kan ikke bede om mereSe også: Randers-spiller til prøvetræning i Fulham

Sidste sæson vandt Randers som oprykker bronze, og klubben har også hentet store resultater i denne sæson, hvor det blandt andet er blevet til en 3-1-sejr i Parken over FCK - Johnny Thomsens tidligere arbejdsgiver.

- Nu har vi i længere tid ligget lige over nedrykningspladserne, og det kan nok være en god erfaring at tage med over til forårets kampe.

- Min største oplevelse i efteråret var helt klart 3-1-sejren over FCK. Det var første gang, at jeg som spiller for udeholdet har været med til at vinde i Parken, og det er jo altid en speciel fornemmelse at slå sin tidligere klub, siger han.

Randers indleder forårssæsonen med en udekamp mod oprykkerne fra Viborg den 23. februar.

0 kommentarer
Vis kommentarer