Hobro-profil går fra vandrehjem til Superligaen

Hobros midtbaneprofil Kasper Fisker glæder sig til at skifte tilbage Randers FC syv år efter sin Superliga-debut, men han forlader også Hobro med en portion vemod.

Ved motorvej E45 nær Rebild Bakker mellem Aalborg og Randers ligger dansk fodbolds store succeshistorie denne sæson. Lilleklubben Hobro topper landets næstbedste række med et stort forspring til konkurrenterne, hvor de nærmeste halser efter med hele ni point op til den nordjyske klub ved Mariager Fjord.

En af profilerne hos Hobro er offensivspilleren Kasper Fisker. Den 25-årige midtbanemand har været forrygende for klubben gennem hele året, og også i denne efterårssæson har han bidraget med stærkt spil. Han glæder sig over succesen.

- Det har været en fantastisk udvikling for Hobro. Jeg har spillet her i fem år, og klubben har udviklet sig med kæmpe fart. Hvis man så spørger, om Hobro kan holde hele vejen, så vil jeg sige, at chancen er til stede. Vi er ikke favoritter, men vi er blandt kandidaterne. At Hobro er nået så langt, er kæmpe stort, siger Kasper Fisker til tipsbladet.dk.

Men der er et men for Kasper Fisker. For hvis Hobro ender med at rykke op i Superligaen, er Kasper Fisker ikke en del af holdet til den tid. Han har således kun tre kampe tilbage for klubben, for i sommer skrev han under på en kontrakt med Randers FC startende 1. januar. Det er en speciel situation for Fisker, der er opvokset i Nørager tæt ved Hobro, men nu vender tilbage til Randers, hvor han fik Superliga-debut tilbage i 2006/07-sæsonen som ungt talent.

- Hobro fylder meget hos mig, og klubben betyder meget. Jeg har udviklet mig, mens jeg har været her. Da jeg kom til klubben, var den i bunden af 2. division, og vi har udviklet os sammen. Jeg troede egentlig, at jeg havde udviklet mig fra Hobro, men nu hvor jeg er på vej i Superligaen, er klubben det også. Det bliver specielt at forlade holdet, omend det formentlig er på førstepladsen til vinter. Det er stort for mig at efterlade holdet på en oprykningsplads, men det bliver mærkeligt at forlade skuden, selvom den ikke er synkende.

- Når det er sagt, så glæder jeg mig til at komme tilbage til Randers FC, så selvom det er vemodigt, er det også positivt. Det er stort for mig at skifte til Randers. Der var andre klubber i spil, men da først Randers kom på banen, var jeg ikke i tvivl. Jeg bor i Randers, og jeg vil sige, at jeg er ved at være en rigtig Randers-dreng. Randers FC er min hjerteklub, og det er stort for mig at have fået en to-årig kontrakt, så jeg kan komme til at spille mange Superliga-kampe de næste år, siger Kasper Fisker, der ser frem til at skulle kæmpe for sin chance i Randers FC mod profiler som Jonas Borring, Jonas Kamper og Elmar Bjarnason.

- Det bliver en helt ny verden, og jeg er med på, at der venter mig hård konkurrence. Der er mange gode spillere, og jeg vil helst spille på kanterne eller på den centrale midtbane, hvor de har mange gode folk. Det bliver svært, men jeg er på vej fremad, og jeg har gejsten til at udvikle mig endnu mere. Jeg tager ikke til Randers for at sidde på bænken, og jeg tror på min chance, siger han.

En snørklet vej til Superligaen
Kasper Fisker kommer dermed tilbage til Superligaen næsten syv år efter sin debutkamp. I 2006/07-sæsonen blev han af Lars Olsen hevet op i Randers FC's førsteholdstrup, men det blev aldrig til mere end én optræden i Superligaen, inden han først blev skibet til Skive og senere sendt videre til Hobro. Mens fodbolden var på et lavere blus, blev Kasper Fisker endda medejer af Nørager Vandrehjem, så i de senere år har han både kunne skrive fodboldspiller og vandrehjem-ejer på sit cv. Nu står han over for et nyt karrierehop, men han ser tilbage på sin snørklede karrierevej med glæde.

- Jeg blev selvstændig, da det ikke gik så godt med fodbolden, så jeg ejer ni ferielejligheder i min hjemby Nørager sammen med min far. Jeg er stadig medejer, men jeg skal have andre til at klare driften, når jeg skifter til Randers til nytår, for så skal jeg koncentrere mig hundrede procent om fodbolden.

- Det har været et specielt forløb. Jeg kom i A-truppen i Randers FC som den eneste førsteårssenior fra min årgang, jeg blev kåret til Årets Talent i Randers, og jeg fik Superliga-debut som 18-årige. Jeg troede, at vejen var banet for mig, men siden kom der nogle hak og nedslag. Men jeg har knoklet videre og kløet på, og det har gjort mig stærkere, at jeg skulle kæmpe mig tilbage fra 2. division.

- Jeg har lært meget, og jeg mener, at jeg er blevet et mere helt menneske. Jeg ved, hvor priviligerede fodboldspillere er, fordi jeg har prøvet noget andet. Det er ikke alle spillere, der har prøvet det. Jeg har på den måde fået en god uddannelse, fortæller Kasper Fisker.

Vil være en profil i Randers FC
Nu venter altså en ny start i Randers FC til januar, og her håber han at udvikle sig til den profil, han ikke blev for syv år siden.

- Min ambition er at blive fast mand, så i første omgang skal jeg spille fast, og med tiden vil jeg gerne være en profil. Det stræber jeg efter, så det er det, jeg kæmper for, siger Kasper Fisker, der ikke ærgrer sig over at forlade Hobro og dermed gå glip af en potentiel oprykning.

- Det kunne være sjovt at være med til, men at skifte til Randers er også stort for mig. Jeg glæder mig meget til vi starter op 5. januar, så nej, jeg har ikke tænkt på det, siger Kasper Fisker.

Til gengæld kan han håbe på at møde Hobro i Superligaen i næste sæson.

- Det håber jeg. Jeg glæder mig til at komme på stadion i Hobro og følge holdet, for det er jo mange af mine kammerater, der spiller her. Derfor bliver det også specielt at sige farvel.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere