Borring spærret i foråret: Her er forklaringen

Jonas Borring har fået ophævet kontrakten med Randers FC, men han kan ikke spille for anden dansk klub i denne sæson

Hør om sagen her
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Randers FC

Ikke overraskende er fans af flere klubber i Danmark interesseret i at få den 31-årige Jonas Borring på kontrakt, efter han tidligere onsdag fik ophævet sin aftale med Randers FC. Problemet er bare, at Jonas Borring ikke kan spille for en anden dansk klub i denne sæson.

Selv om han er fri af sin kontrakt, er det kun de steder, hvor transfervinduet er åbent, der er muligheder for Jonas Borring. Turneringschef i Divisionsforeningen Peter Ebbesen forklarer hvorfor.

- Under normale omstændigheder kan det aldrig lade sig gøre at skifte klub uden for transfervinduet. Punkt et er, at han har været på banen i det her halve år. Punkt to er, at han har fået ophævet sin aftale uden for transfervinduet. Det betyder, at han normalt kun kan spille for en ny klub (hvor transfervinduet er lukket, red.), når transfervinduet åbner igen. Var han blevet ophævet inden 1. februar, kunne han frit skifte klub, siger Peter Ebbesen.

Efter trekantsdrama: Nu er han færdig i Randers

Altså kan Jonas Borring ikke spille for en anden dansk klub før 1. juli, hvor transfervinduet åbner igen.

- En spiller, der er ophævet uden for transfervinduet, kan ikke gå på banen igen før den 1. juli, siger Peter Ebbesen videre.

Der er dog undtagelser i reglerne, men de undtagelser har at gøre med klubber, der er gået konkurs - eller klubber, der har misvedligeholdt en kontrakt. Så er der åbnet for, at en spiller kan gå på banen igen med det samme. Men det er der jo juridisk formentlig ikke tale om her.

Peter Ebbesen forklarer derfor, at en spillers mulighed ligger i lande, hvor transfervinduet er åbent, og dermed lukker det for Borrings muligheder for at skifte til en anden dansk klub på nuværende tidspunkt.

- Svaret er, at det ikke kan lade sig gøre, fastslår Peter Ebbesen.

Jonas Borrings agent Fredrik Risp har tidligere forklaret over for tipsbladet.dk, at han nu kigger på Sverige og Norge som muligheder for Borring. Vinduerne lukker i næste uge i begge lande.

Overblik i konesagen: Skandalen dag for dag

9. marts
Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.

Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.

Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
Jonas Borring slår overfor flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.

Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.

Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.

Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.

Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+