Efter Kellergate: Borring hylder sin bedste træner nogensinde

Englænderen Colin Todd får støtte af Jonas Borring, der karrieremæssigt føler, han har meget at takke Todd for

Jonas Borring har kun roser til overs for sin tidligere træner. (Foto: Anita Graversen)
Jonas Borring har kun roser til overs for sin tidligere træner. (Foto: Anita Graversen)

Den engelske træner Colin Todd forlod Randers FC sidst i maj, efter klubben havde spillet sin sidste kamp i sæsonen. Det endte med en sjetteplads for Todd i englænderens sidste sæson, der i den grad blev præget af ballade. Men også en placering i tabellen, der meget godt viser, hvad Randers fik i Todd: Stabilitet og sikkerhed.

Sæsonen bød som bekendt på uro: Først var Randers i dialog om at komme på udenlandske hænder.

Så kom Ole Nielsen ind som sportschef i december, Michael Gravgaard administrerende direktør i januar. Og i januar blev Colin Todd opereret i ryggen i januar, hvilket blev efterfulgt af sagen om Jonas Borring og Christian Keller.

Det turbulente år og især den sidste sag betød, at Colin Todd bad om at få lov til at forlade Randers ved sæsonafslutningen. Tirsdag åbnede englænderen igen op for, hvordan han så perioden, og måden han har håndteret sitautionen og gebærdet sig i Randers-tiden får store roser af en mand, for hvem Colin Todd har haft en stor betydning.

Todd stopper: Her er Kellers overraskende reaktion

Efter 'kone-gate': Han afløser Todd i Randers

Jonas Borring, der som bekendt fik ophævet sin aftale med Randers i løbet af foråret og nu spiller for Brøndby IF, kom til Randers på et tidspunkt, hvor Borring havde det svært. Han kom fra FC Midtjylland, hvor han havde svært ved at komme på holdet. Og han fik ubetinget støtte af Colin Todd i foråret, hvor Jonas Borring på det personlige plan var ramt.

- Den mand har været den bedste træner, jeg nogen sinde har haft. Han har betydet rigtig meget for mig som spiller og menneske. Jeg har haft et sindssygt godt forhold til ham, siger Jonas Borring til tipsbladet.dk og forklarer:

- Det var ham, der fik mig tilbage på sporet. Ham, der fik mig tilbage på det niveau, jeg har præsteret på. Jeg kan ikke takke ham nok, og det har jeg også sagt til ham rigtig mange gange.

- Vi taler ret ofte sammen, og det håber jeg også, vi bliver ved med, for han har haft stor betydning for mit liv de sidste tre - fire år.

Efter Keller-gate: Nu løfter Todd sløret for sit Randers-exit

Englænderen forlod som bekendt Randers og Danmark for denne gang, men han virker ikke helt afvisende i forhold til at fortsætte karrieren som træner, skulle en mulighed byde sig. Colin Todd, 67 år, vil dog ikke selv aktivt søge et nyt job, men er altså ikke afvisende, hvis der kommer et tilbud.

Og Jonas Borring kan sagtens se Colin Todd fortsætte karrieren, hvis der er en klub, der har brug for rutine og en klar måde at angribe spillet på.

- Jeg ved ikke, om han fortsætter, men han er garant for godt fodboldspil og god mandskabspleje. Han er god til at sætte folk op, og har en klub behov for det, bør Colin stå højt på listen. Man kan jo selv se, hvad han har leveret i Randers. Det synes jeg faktisk taler for sig selv.

Jonas Borring fik som bekendt ophævet aftalen med Randers i marts, skrev under med Brøndby i april. Han har sin officielle debut for Brøndby til gode, fordi han har været spærret i foråret.

TV: Hør Borring tale ud i Onside:

Colin Todd: Respektløs behandling fra Randers FC

Første dag i Brøndby: Borring opgiver udlandet