Enevoldsen efter Randers-fyring: For mange udlændinge i klubben

Peter Enevoldsen vil ikke smække med døren efter sin fyring i Randers FC, men han peger på flere ting, som efter hans mening ikke spiller hos Superligaens bundprop

1-0-nederlaget til AC Horsens blev den sidste kamp på sidelinjen hos Randers for Peter Enevoldsen. Se målet her

Olafur Kristjansson stoppede i torsdags som cheftræner i Randers FC, og mandag blev der også sagt farvel til assistenttræner Peter Enevoldsen. Mens Kristjansson gik selv, fik Enevoldsen søndag aften besked af direktør Michael Gravgaard om, at han var fyret. Han indgik ikke i planerne hos klubbens nye cheftræner Ricardo Moniz.

Det er en afklaret Peter Enevoldsen, der nu ikke længere har et job at stå op til hver morgen.

- Sådan er gamet. Det samme skete jo med Lars Friis i AGF. Randers FC har ansat en ny træner, og jeg ved ikke, om han har været inde over den her beslutning. Jeg fik et kald af Michael Gravgaard i går aftes, hvor han fortalte mig det. Jeg kender gamet efter mange år, og jeg ved godt, at du ikke kan fyre et helt hold. Derfor er det trænerne, der står for skud. Det er fair nok, siger Peter Enevoldsen til tipsbladet.dk og tilføjer:

- Vi har ikke leveret de resultater, vi skulle i 2017, og det falder jo også tilbage på os trænere. Olafur gjorde det bedste, han kunne, og det har jeg også gjort, men vi må også bare erkende, at vi har skuffet alle i Randers. Jeg havde lidt på fornemmelsen, at jeg kunne blive fyret, så jeg er temmelig afklaret.

Ricardo moniz er ny mand i spidsen for Randers FC. Foto: All Over Press Randers FC - 8. okt. 2017 - kl. 12:27 Randers FC ansætter hollænder som cheftræner

Uenig i klubbens transferpolitik
Randers FC havde et aktivt transfervindue i sommer, og det var ikke alle handler, der blev foretaget med Michael Gravgaard i spidsen, som Peter Enevoldsen var lige begejstret for.

Han mener, at der er for få med et rødbedefarvet pas i Randers-truppen.

- Der er blevet skiftet meget ud, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg også har sagt Gravgaard, at jeg synes, der har været skiftet for meget ud. Man skal passe på med at tage for mange udlændinge ind, og der synes jeg, Randers har taget for mange ind. Hvis der skal være udlændinge i truppen, skal de tilføre noget ekstraordinært, og det synes jeg ikke har været tilfældet, siger Peter Enevoldsen og fortsætter:

- Så er det bedre at have nogle danskere. De spiller lidt mere med hjertet, mens udlændinge jo først og fremmest kommer for at tjene penge. Når jeg siger udlændinge, mener jeg ikke eksempelvis svenskere og islændinge, men mere nogle af de andre. Jeg har også snakket meget med Olafur om, at vi ikke fik gode nok spillere ind.

Det var ifølge Peter Enevoldsen ikke alle, der var fejlkøb, men en stor del var, fastslår den nu forhenværende Randers-assistent.

- Vi hentede Vladimir Rodic og Bashkim Kadrii på sidstedagen af transfervinduet, og det synes jeg var gode indkøb. Det er mere nogle af de andre, jeg hentyder til, og der synes jeg ikke, vi var skarpe nok på transfers. Det gælder Perry Kitchen, Ibrahima Ndiaye og Saba Lobjanidze. Jeg ved ikke, hvor meget de er i stand til at flytte. I min verden skal udlændinge ikke være 15.-16. mand i truppen. De skal spille, og ellers kan man lige så godt give pladsen til nogle unge, talentfulde danskere, siger han.

OB tævede Randers i foregående runde: Se alle målene her

Randers FC fyrede tilbage i marts Ole Nielsen som sportschef, og efterfølgende overtog Michael Gravgaard hans opgaver i en kombineret stilling som administrerende direktør og sportsdirektør.

Det var ikke en beslutning, Peter Enevoldsen bifaldt.

- Randers FC mangler en sportschef, synes jeg. Man bruger ikke rigtig penge på at scoute spillere, man tyer mere til et computersystem. Det er jeg ikke den store tilhænger af, og det var blandt andet der, Ole Nielsen kom til sin ret.

- Måske Michael Gravgaard selv skal blive sportschef. Man kan i hvert fald ikke være begge dele, som han er nu. Michael arbejder hele tiden, og man kan ikke udsætte det mindste på hans flid, men man kan ikke kombinere sportschef og direktør på den måde, man gør i Randers FC. Det gør man heller ikke i nogen anden klub. Jeg tror også, de er ved at finde ud af det, siger Peter Enevoldsen.

Han slår fast, at han på ingen måde vil fremstå som en bitter mand efter fyringen i Randers FC.

- Jeg vil gerne understrege meget klart, at det ikke er min hensigt at smække med døren. Jeg har mødt mange dejlige mennesker i Randers FC, og jeg har haft et rigtig fint samarbejde med Olafur Kristjansson. Jeg synes, klubben har nogle udfordringer, som jeg også gerne vil påpege, men jeg er ikke en bitter mand, lyder det fra Peter Enevoldsen.

Olafur Kristjansson guidede Randers til én sejr i sæsonen: Her smadrer de AGF

- Superliga-backstage ikke min stil
Det har på alle måder været en turbulent sæson i Randers FC, og som det er de fleste bekendt, har man som fodboldfan kunne følge det hele på tætteste hold i programmet Superliga-backstage på Eurosport.

Randers FC har haft en kamera med alle steder i denne sæson, og det er en fremragende ide, har Michael Gravgaard fastslået ved flere lejligheder. Peter Enevoldsen er lidt mere skeptisk.

- Jeg synes, Olafur tacklede det vildt flot. De første to afsnit var næsten udelukkende negative, men han fremstår utrolig stærkt. Randers har en direktør, der gerne vil være i medierne, og det måske ikke så meget min stil, og det siger jeg velvidende om, at fodboldverdenen ændrer sig.

- Jeg ved også, at Ole Nielsen deler min holdning. Programmet var også på tale i vinter, hvor han fik det stoppet. Det har bestemt ikke været nogen katastrofe med Superliga-backstage, men det havde nok været bedre, hvis vi nu eksempelvis lå nummer tre i Superligaen, siger han.

Skal se sønnike i Breda
Hvad fremtiden bringer for Peter Enevoldsen er endnu uvist, men sønnike Thomas Enevoldsen kan i hvert fald se frem til lidt hyppigere besøg.

- Min søn spiller i Breda, og nu har jeg for alvor tid til at tage ned og se ham spille. Det skal jeg helt sikkert. Og så er jeg jo sikret løn nogle måneder endnu, så jeg har ikke travlt. Jeg er åben for alt fremadrettet, og det kan både være som scout, assistenttræner, cheftræner eller andet. Jeg er ikke slidt på nogen måde, og jeg føler, jeg har høstet en masse erfaring, jeg kan give videre, slutter Peter Enevoldsen.

Peter Enevoldsen har en fortid i AaB, Viborg FF, Thisted FC og SønderjyskE.

Se også: Randers-anfører om trænerstop: Jeg er lidt chokeret

Ólafur Kristjánsson har strakt våben og har trukket sig fra posten som Randers-træner i erkendelse af, at han ikke formår at få det bedste ud af Superligaens aktuelle bundprop. Foto: Lars Poulsen. Randers FC - 5. okt. 2017 - kl. 15:39 Irriteret og ærgerlig: Randers anede intet om Olafur-stop

Ulrik Balling hænger skrigende i luften efter et spark af Viborgs Carsten Dethlefsen. Viborg-spillerne huskes som en af de hårdeste hunde i Superligaens historie. Foto: Viggo Landau Sport og Spil Superligaens hårdeste hunde: Her er de i dag

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i fodbold
Seneste i fodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen