Fyret: Maniske Moniz var hadet og frygtet

Ricardo Moniz kom, så og sled sine omgivelser op på bare tre måneder

Ricardo Moniz var hadet og frygtet af alle i Randers FC - på  nær af sportschef Michael Gravgaard.

Derfor er begge fortid i Randers FC.

Oven på fredagens fyringsbombe i Randers FC bekræfter bestyrelsesformand Per Hastrup over for Ekstra Bladet, at den temperamentsfulde, koleriske og halv-maniske hollænder på bare tre måneder nåede at træde så mange mennesker over tæerne, at tiden var inde til at jage ham ud over kommunegrænsen.

- Det vigtigste for os er Randers FC. Beslutninger her er ikke person-fikserede, og det var klart for os, at Randers FC ikke kunne holde til, at Ricardo Moniz stod i spidsen for klubben, forklarer Per Hastrup over telefonen.

Ricardo Moniz var så uønsket i den kronjyske Superliga-klub, at bestyrelsen onsdag besluttede at skille sig af med Moniz velvidende, at der dermed var en overhængende risiko for, at sportschef Michael Gravgaard ville stoppe.

- Vi trængte til et kulturchok, men vi fik det i overmål, siger bestyrelsesformanden.

- Med Olafur Kristjansson havde vi en cheftræner, der havde opbakningen i stort set hele spillertruppen. Men det var vores oplevelse, at der nok var lidt for meget rundbordssnak i det. Så vi ønskede at gøre op med det og få en person ind, der pressede organisationen og truppen.

- Set i bakspejlet var det en fejl, erkender Per Hastrup, der konstaterer, at fyringen ikke kunne eksekveres efter sæson-afslutningen i december, selv om 4-0 nederlaget mod FC Midtjylland var urovækkende nok.

Per Hastrup insisterer på, at vinter-opstarten har blotlagt modsætninger i forhold til Ricardo Moniz, som gjorde det umuligt at komme uden om en fyring her og nu.

Ekstra Bladet har løbende hørt om spændinger mellem Ricardo Moniz og spillertruppen, staben og stort set alle der havde sin gang i klubben.

- Der var ting efter opstarten som sagde os, at der var ting, som vi blev nødt til at forholde os til.

- Er det for meget at høre, at Moniz saver én spiller over i omklædningsrummet... eller to spillere? Det var bare sådan, at vi hørte flere tilbagemeldinger fra flere steder i vores organisation, som vi blev nødt til at tage seriøst.

- Er det korrekt at spillerne gik til bestyrelsen med deres utilfredshed?

- Der er ikke nogen, der har banket på vores dør, men på baggrund af det, vi har hørt, så har vi henvendt os til spillerne for at få opklaret tingenes sammenhæng, siger Per Hastrup.

- Vi har løbende holdt bestyrelsesmøder den seneste tid, hvor det her har været på dagsordenen. Det er møder, der er holdt uden Michael Gravgaard, men det er ikke usædvanligt, at vi drøfter emner uden at have direktionen med. Det sker også vores på ordinære bestyrelsesmøder, hvor der er emner, der ikke behøver direktionens deltagelse.

- I den her uge kom vi frem til at det rigtige var at fyre Ricardo Moniz. Beslutningen er rimelig frisk fra fad - den blev truffet onsdag, og det blev så meddelt Michael Gravgaard, der udbad sig tid til at overveje sin situation. Efter tre-fire timer vendte han tilbage og sagde, at han ikke kunne fortsætte, siger Per Hastrup, der tager den dramatiske udvikling forbavsende roligt.

- Det kommer ikke bag på mig, at Michael Gravgaard traf det valg. Jeg havde nok gjort det samme i hans sted.

- Det var Michael Gravgaard, der kendte Ricardo Moniz og anbefalede ham uagtet, at han have været mange steder og virkede som en mand, der sled på sine omgivelser. Vi havde brug for et kulturchok, og vi valgte i bestyrelsen at følge Michael Gravgaards anbefaling.

- Bestyrelsen vælger at fyre træneren. Det kan ses som en tilsidesættelse af Michael Gravgaards autoritet, derfor forstår jeg godt hans beslutning, men vi havde da håbet på, at han var kommet frem til en anden konklusion, siger Per Hastrup.

Randers FC har valgt at give assistent-træner Rasmus Bertelsen og talentchef Peter Elstrup ansvaret for holdet indtil videre, mens der ledes efter en ny sportschef og cheftræner.  

Randers med kæmpe-bombe! Fyrer nyansat træner

FCM helt til tops: Smadrede håbløse Randers!

Sukker efter lodtrækning: Åh nej... Danmark