Gab, for en jysk nullert

AaB tabte skridt i medaljekampen efter ny svag indsats, da det blev til 0-0 i Randers

Nul mål og generel stilstand fik publikum i Randers, da AaB var på besøg. (Foto: Anders Brohus)
Nul mål og generel stilstand fik publikum i Randers, da AaB var på besøg. (Foto: Anders Brohus)

RANDERS (Ekstra Bladet): I en stor del af efteråret var AaB Superligaens mest sprudlende hold spillemæssigt med en forrygende offensiv som varemærke. Men det hører efterhånden en fjern fortid til.

Skuffelserne har været klart i overtal i dette forår, og det fortsatte i den jyske dyst mod Randers, hvor de nordjyske medaljeaspiranter på en iskold aften måtte nøjes med 0-0 uden stort set at have skabt noget offensivt.

Det betyder et tabt skridt i topkampen, og det kunne såmænd sagtens være endt med et nederlag mod et mere målbevidst spillende og kæmpende Randers-hold.

1.halvleg bød på masser af ørkenvandring og kun meget lidt godt fodboldspil. Uha, hvor var det kedeligt.

Det var to hold, der tydeligt havde enorm respekt for hinanden og derfor handlede det for begge først og fremmest om at undgå defensive blottelser.

Og publikum fik ikke mange muligheder for at klappe sig til lidt varme i kulden, hvis man ikke ligefrem ønskede at hylde de mange fejlafleveringer.

Randers var som sagt bedst og havde bolden mest – og havde også den eneste seriøse chance i de første 45 minutter. Viktor Lundberg og Mandla Masango kombinerede fint på en hurtig omstilling, men Lundberg fik ikke fart nok på sit skud, der prellede af på Nicolai Larsens fod.

Der skal god vilje til at finde noget, der kan fremhæves som en AaB-afslutning med en vis klasse. Et halvforkølet skud fra Kasper Risgård er det bedste bud.

2.halvleg startede også med Randers som det dominerende hold og det udmøntede sig i et par udmærkede skudforsøg fra Mustafa Amini og Kasper Fisker, ligesom Masango trådte i bolden i stedet for at sparke, da han fik en ganske god chance.

AaB forsøgte at give angrebet mere power ved at indskifte den forårssvage topscorer Lukas Spalvis i stedet for unge Jannik Pohl, som igen fik chancen fra start, men som stadig mangler noget for at sætte afgørende præg på kampene i Superligaen.

Helt forståeligt, men til gengæld uforståeligt at Spalvis kan falde så meget i niveau, som han har gjort. Heller ikke mod Randers fik han sat nogle aftryk, der betød noget, og desværre for AaB har det også trukket nogen af de farligste tænder ud hos angrebskollega Thomas Enevoldsen.

Og der er meget, der skal rettes op på, hvis drømmen om medaljer og europæisk deltagelse skal bevares.

alpe

32 kommentarer
Vis kommentarer