Jubel i Esbjerg: Gjorde det onde mod de gamle venner

Ronnie Schwartz debuterede på hjemmebane for Esbjerg med den afgørende scoring

Ronnie scorede igen mod Randers (Foto: Casper Dalhoff)
Ronnie scorede igen mod Randers (Foto: Casper Dalhoff)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Randers FC

ESBJERG (Ekstra Bladet): Som Randers-spiller blev Ronnie Schwartz døbt plaffeministeren, fordi han bombede bolde i kassen på stribe.

Men siden farvel´et har han været ond ved sin gamle klub. I efteråret var han efter et fransk ophold uden succes iført Brøndby-trøjen som lejesvend, og her skaffede en scoring fra ham et point hjem til de gule fra Vestegnen.

Nu er han så i Esbjerg. Også som lejesvend. Og i sin første hjemmekamp gav han med 5012 tilskuere som vidner på tribunerne vestjyderne valuta for pengene, da han kort efter pausen bankede den bold i kassen, som skaffede vestjyderne den 1-0-sejr, som gav tre meget vigtige point, - tre point, der efterlader svage Hobro i en næsten håbløs situation under nedrykningsstregen.

Det var også en kamp, der efterlod det klare indtryk, at Jonas Dal for alvor har fået sat sit præg på Esbjerg-holdet i løbet af vinterpausen.

Tidligere var forsvarsmæssige hjerneblødninger fast kost i hver eneste halvleg i hver kamp.

Men i dette opgør så man en velorganiseret og ganske sikkert spillende enhed bagude med Daniel Stenderup og Jeppe Brinch som midterakse helt holde Randers fra fadet i 1. halvleg.

Efter pausen kneb det mere, fordi gæsterne pressede hårdere. Organisationen kiksede således fælt efter knap et kvarter.

Jonas Borring fik frit løb, men målmandstalentet Jeppe Højbjerg klarede skuddet med en benparade, og han var også på plads, da Randers´ indskiftede nyerhvervelse Moussa Maazou fik en fin chance, men derefter blev det faktisk ikke til mere.

Blandt andet fordi Højbjerg generelt udstrålede ro og sikkerhed – og det var en fortjent belønning, at det lykkedes ham at holde nullet mod kronjyderne.

Esbjerg generelt disciplinerede 1. halvleg med tilbagevendte Jesper Jørgensen som en vigtig brik på midtbanen udløste også bonus i form af kampens største chance inden Schwartz-scoringen. Men Mick van Buren sparkede forbi bolden, da han blot skulle puffe et perfekt indlæg fra Bjørn Paulsen ind over mållinien fra en meters afstand.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+