Kæmpe overtidsdrama knuste AGF's Europa-drøm

Marvin Egho huggede dybt i overtiden Randers FC i Europa League-playoff mod Brøndby

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

AARHUS (Ekstra Bladet): Marvin Egho sørgede med den allersidste aktion i denne Superliga-sæson for at sende Randers FC i Europa League-playoff mod Brøndby.

Fra kanten af feltet huggede han kuglen ind til 1-1 mod AGF, netop som dommerens tillægstid var ved at tikke ud. Et sidste desperat skud. En eksplosion af forløsning for Randers FC.

Kronjyderne fik dermed atter en af de triumfer over AGF som understreger, at De Hvide har udviklet et decideret kompleks over for rivalerne fra nord.

Dybt inde i dommerens overtid var AGF på vej mod Europa League-playoff foran 1-0, da Mustapha Bundu for gud ved hvilken gang ikke lykkedes med sin aktion.

Denne gang fik det fatale konsekvenser. Backen Alexander Munksgaard havde taget et dræbende løb over kanten for at kunne rykke ned mod hjørneflaget og dræbe tiden. Bundu valgte i stedet af gå efter guldafleveringen modsat. Det kiksede totalt, og Randers FC tog foræringen hele vejen.

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
 

I det større billede kan det siges, at Randers FC trods alt fik retfærdigheden til at ske fyldest  AGF's sæson handlede i en stor del af efteråret om straffespark - især alle dem, der ikke blev dømt til De Hvide.

Mod Randers FC kom de på sejrskurs på et straffespark som sjældent bliver dømt.

Frederik Tingager tog et vildt raid frem, og da Casper Højer Nielsen løb ind for at gøre sig spilbar, ramlede han sammen med Johnny Thomsen.

Dommer Jens Maae tøvede et sekund, men valgte så at dømme det tvivlsomme straffespark. Tobias Sana trådte op og gjorde det til 1-0. Det var så stort set den indskiftede svenskers eneste vellykkede aktion i de 20 minutter han var på banen.

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
 

Randers FC havde klart bedst styr på begivenhederne i en sløj første halve time, hvor ingen af holdene nåede inden for tolerancegrænsen for hvad Danmark tillade at sende ud i Europa.

Når det en sjælden gang blev farligt så var Saba Lobjanidze oftest involveret. Tre gange fik georgieren chancen midt i halvlegen, men den fine sparketeknik til trods så kunne han ikke passere Kamil Grabara.

Det blev gnisten, der langt om længe tændte op under mødet mellem de to bitre rivaler.

Efter at have holdt både Mustapha Bundu og Mustafa Amini totalt i skak i kampens indledning, fik Amini som den første af de to vristet sig ud af kronjydernes jerngreb.

Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
 

Det fik kæmpebetydning for at kampens underholdningsværdi steg eksplosivt. Amini fik flere gange sat stærke AGF-angreb i scene. Og det burde have udløst en pauseføring, da Amini sublimt fik sendt Casper Højer Nielsen helt alene med Randers FC-keeper Patrick Carlgren. AGF-backen fik et dårligt første touch på bolden og kom ud i en spids vinkel, hvor han bragede bolden langt over mål.

Så var der omsider lukket op for underholdningen i Aarhus, og det fortsatte efter pausen, hvor Randers FC atter var først til at vise tænder. Det gjorde de med en afbrænder, som - hvis det var gået galt - kunne have givet Thomas Thomasberg mareridt, indtil Randersugen starter.

Marvin Egho fik kort efter pausen snoet sig fri på kanten af feltet og bragede en giftig afslutning af fra kanten af feltet. Kamil Grabara reddede stærkt, men returen boblede ud til Benjamin Stokke, som helt utilgiveligt bankede den gigantiske chance over.

Heldigvis for Randers klarede de ærterne til allersidst og skal nu i kamp mod Brøndby i den sidste Europaplayoff-kamp.

Glen henter forstærkning: Snupper FCM-legende

FCK henter landsholdsspiller

FCM's afrikanske eventyr: Millionsalg, sosu-hjælper og finsk fjerde division

Superliga-stjerne i kamp mod dansk system: - De kan ikke holde deres løfte