Officielt: Keller og Randers afbryder samarbejdet

Christian Keller og Randers har valgt at ophæve spillerens kontrakt. Blandt andet, fordi 'han vil starte bagerst i feltet', lyder det blandt andet i en pressemeddelelse

Hør om Keller-sagen her

Der har længe været spekulationer om Christian Kellers fodboldfremtid, efter han har været bænket det meste af foråret grundet den omdiskuterede 'kone-sag', der fik træner Colin Todd til at holde Keller uden for truppen. 

Nu er der så nyt om Kellers fremtid. Og den ligger ikke i Randers. Det ligger mandag formiddag helt fast.

I en pressemeddelelse på klubbens hjemmeside lyder det, at Christian Keller og Randers har valgt at ophæve samarbejdet og dermed Kellers kontrakt.

Forud for den kommende Superliga-sæson har Randers sportschef, Ole Nielsen, og klubbens nye træner Ólafur Kristjánsson vurderet spillertruppen. Og her er de kommet frem til, at Keller ikke indgår i planerne. 

- Vi har brugt den seneste tid på gennemgribende at vurdere truppen og de enkelte spilleres fremtidsudsigter, og ud for Christian Kellers navn har vi konkluderet, at vi ikke tror på han vil kunne komme tilbage og blive den profil for Randers FC han tidligere har været, siger sportschefen til klubbens hjemmeside og uddyber:

Colin Todd er fortid i Randers FC. Han ville ikke trække klubben i samme retning som sportschef Ole Nielsen og adm. direktør Michael Gravgaard. Foto: Claus Bonnerup. Randers FC Efter Keller-gate: Nu løfter Todd sløret for sit Randers-exit

- Dels har han været væk fra kampene i Superligaen i længere tid, og dels har andre spillere grebet chancen i Christians fravær. Dermed vil han starte ”bagerst i feltet”, og formentlig ikke kunne se frem til meget spilletid i den kommende sæson. Vi har forelagt Christian vores vurderinger, og på den baggrund kom vi fælles frem til, at det bedste for alle parter vil være at skilles i fred og fordragelighed, siger sportschef Ole Nielsen.

Christian Keller har også en kommentar til ophævelsen af kontrakten med Randers:

- Jeg er blevet præsenteret for mine sportslige udsigter i Randers FC og indset, at jeg vil have en lang vej for at kunne spille mig til en plads på holdet. Jeg er derfor kommet frem til den konklusion, at det bedste for både klub og mig selv vil være at stoppe samarbejdet. Jeg ville selvfølgelig gerne have bevist, at jeg kunne kæmpe mig tilbage, men omvendt har jeg jo også selv kunnet konstatere andre er vokset i mit fravær, siger Keller, der også ser alderen som en udfordring:

- Med min alder og kun et års kontrakt tilbage, har jeg set det fornuftige i at få min kontrakt med Randers FC ophævet. Jeg vil så bruge den kommende tid til at tygge på, hvad fremtiden skal indebære, om det bliver med eller uden fodbold, udtaler Christian Keller.

Jonas Borring har kun roser til overs for sin tidligere træner. (Foto: Anita Graversen) Randers FC Efter Kellergate: Borring hylder sin bedste træner nogensinde

Randers FC's administrerende direktør, Michael Gravgaard, giver Keller et par ord med på vej ud af Randers. Gravgaard roser blandt andet Keller for hans lederegenskaber:

- Sportsligt har Christian Keller haft en stor betydning for Randers FC i de fem år, han har været i klubben og fra starten været en naturlig leder og anfører for holdet. Randers FC har meget at takke Christian Keller for i de 145 kampe, han har spillet. Vi ønsker ham held og lykke fremover uanset om det bliver på eller udenfor banen, lyder det fra Michael Gravgaard.

Ekstra Bladet fik en snak med Christian Keller om det mistede anførerbind tilbage i marts. Se interviewet her.

Christian Keller fik sin debut for Randers den 9. august 2011 i en Europa League-kamp mod FC Dudelange fra Luxembourg. I alt har Keller spillet 145 gange og scoret fire mål med Randers' lyseblå trøje over hovedet.

Colin Todd fortæller, hvorfor han IKKE ville bruge Keller:

Overblik i konesagen: Skandalen dag for dag

9. marts
Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.

Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.

Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
Jonas Borring slår overfor flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.

Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.

Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.

Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.

Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

88 kommentarer
Vis kommentarer