Randers-boss tordner efter fiasko: Ingen kan gemme sig længere!

Ifølge Michael Gravgaard skal spillerne gøre op med sig selv, om de vil være med eller ej på Randers-båden eller ej. - Lige nu er der kun plads til dem, der virkelig vil, sagde direktøren efter 0-2-nederlaget i Helsingør

HELSINGØR (Ekstra Bladet): Det er muligt, at Ólafur Kristjánsson ryger som cheftræner i Randers FC, men den islandske træner er ikke alene om at være i farezonen i den kronjyske klub.

Syv kampe har ikke resulteret i en eneste sejr, og bunden blev – foreløbig – nået i Helsingør for den kriseramte klub.

0-2 tabte Randers til oprykkeren, og det fik direktør Michael Gravgaard til i meget klare vendinger at ridse situationen op:

- Jeg skal virkelig binde knuder på tungen for ikke at gå fuldstændig amok. Status er, at vi har bragt os selv i en forfærdelig situation.

- Lige nu finder vi kraftedme ud af, hvem der er mænd, og hvem der er mus. Der er ikke nogen, der kan gemme sig længere.

Ræk fingeren i vejret
Gravgaard påtog sig sin del af ansvaret for en miserabel sæson, det samme gjorde træner Kristjánsson, der åbent erkendte, at han har truffet ’alt for mange dårlige beslutninger’.

- Men det er også spillernes ansvar, og vil man ikke være med, så kan man bare række fingeren i vejret – så skal vi nok finde ud af noget.

- Hvis ikke der er nogen, der tager lederskab, må man give det til nogen, der er klar til at tage det. Hvem det skal være? Det skal jeg lige have lov at sove på, sagde Gravgaard, der ellers ikke forventede meget søvn de kommende uger.

For direktøren har mange hovedbrud. Det primære er, om han fortsat har en tro på, at en islandsk kaptajn kan få Randers-skuden på rette kurs.

Hul i båden
I Helsingør ville han ikke frede sin træner, der også er belastet af et forsømt forår.

- Jeg tror, at det vil være rigtig dumt af mig at stå og udelukke noget her. Vi kan ikke længere bare snakke om ’dårlig start’, og at det er forbigående.

- Det her er med et fint ord strukturelle problemer. Det er ikke forbigående, sagde Gravgaard, der så et Randers-hold spille usammenhængende og uden tro på tingene.

Kun tre point i syv kampe har gjort trænerlivet yderst usikkert for Ólafur Kristjánsson. Foto: ritzau/Lars Poulsen
Kun tre point i syv kampe har gjort trænerlivet yderst usikkert for Ólafur Kristjánsson. Foto: ritzau/Lars Poulsen

Det var Helsingør-spillerne, der vandt duellerne, og meget symptomatisk tacklede André Riel sig igennem til sin anden scoring syv minutter før tid.

- Vi skal finde ud af, hvem der vil være med. Dem, der ikke sidder og griner ad, at der er hul i den ene ende af båden, mens vi andre sidder i den anden ende. Før eller siden går båden ned med alle om bord. 

- Lige nu er der kun plads på båden til dem, der virkelig vil – resten får en redningsbåd og bliver sat i land, tordnede direktøren.

Kender mekanismerne
Ólafur Kristjánsson så ikke opgøret mod Helsingør som en skæbnekamp, men har været i faget længe nok til at vide, hvilke konsekvenser nederlaget kan få.

- Sådan er mekanismerne. De bedste træner er altid dem, der ikke er i job. Jeg må leve med, hvis han (Gravgaard, red.) tager telefonen og ringer til mig.

- Det handler ikke om mig, det handler om Randers FC. Han har de muligheder, han kan bruge, men hvis Michael og ledelsen synes, at jeg kan løfte opgaven, fortsætter jeg selvfølgelig. Og forhåbentlig med bedre resultater!

Krise i Kronjylland: Oprykker sætter Randers på plads

Rasende Randers-profil: Det kan ikke blive ved med at gå