Randers-direktør vil ikke frede træneren

Der er ikke truffet nogen beslutning om, hvorvidt Olafur Kristjansson skal forsætte som cheftræner i Randers FC landskampspausen ud

RANDERS (Ekstra Bladet): Blot fire point er det blevet til for Randers FC, siden klubben holdt det famøse bestyrelsesmøde, hvor både Olafur Kristjanssons og Michael Gravgaards fremtid blev drøftet.

Fredag aften var den gal igen, da det blev til et nederlag mod AC Horsens - og igen med nul mål som slutfacit. Præstationen var ikke så slem som sidste rundes kollaps i Odense, men spørgsmålet er, hvor lang tid man vil finde sig i en tandløs offensiv og en fattig pointhøst i Kronjylland.

- Jeg vil ikke stå og frede eller fyre en træner ti minutter efter slutfløjtet. Og jeg bestemmer i øvrigt ikke Olafur Kristjanssons fremtid i Randers FC alene - der er bestyrelsen inde over, lød det fra direktør Michael Gravgaard, der dog ikke lagde skjul på, hvad hans fornemmelse er omkring en trænerfyring i Randers:

- En del af mit job er at evaluere løbende på situationen i klubben. Derfor kommer jeg heller ikke til at stå og udstede nogen garantier til Olafur. Men jeg kan sige så meget, at jeg fuldt og fast tror på, vi har ressourcerne her i den nuværende gruppe til at få os ud af problemerne. Men tingene kan hurtigt ændre sig i fodbold, og der er ikke truffet beslutninger, som er mejslet i granit.

- Hvor tilfredsstillende er pointhøsten siden bestyrelsesmødet?

- Det er ikke godt nok med fire point i fire kampe, men jeg synes, vi tog et skridt frem i forhold til OB-kampen. Det her er ikke alene Olafurs ansvar, det er i høj grad også mit, og vi står sammen om at komme ud af denne situation. Jeg mener, vi har en trup, der berettiger til mere end en sidsteplads i Superligaen.

- Men hvis truppen er bedre end placeringen, er det så ikke Olafurs ansvar?

- Nej, for jeg synes, spillerne forsøger bravt mod Horsens, og så vil jeg ikke stå og kritisere. Spillerne var sat godt op, men vi må bare acceptere i en helvedes fart, at vi er bundhold, og så skal vi knokle os ud af problemerne, sagde Michael Gravgaard.

Ólafur Kristjánsson regner selv med, at han får arbejdsro. Foto: Mikkel Berg Pedersen
Ólafur Kristjánsson regner selv med, at han får arbejdsro. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Med en lang landsholdspause i vente, kan Olafur Kristjansson få rigeligt med tid til at arbejde med sin ramte spillertrup, hvis han da får lov til at fortsætte i jobbet.

Hovedpersonen selv bruger ikke mange sekunder på at spekulere over, om der kommer en fyreseddel eller ej - men han gav alligevel klart udtryk for efter nederlaget til Horsens, at han forventer at fortsætte som Randers-chef.

- Jeg går ud fra, bestyrelsen og direktøren holder ord. Der er ytret tillid til mig som cheftræner, og enten er der tillid, eller også er der ikke tillid. Jeg har ikke fået nogen garantier, men jeg har ikke behov for garantier. Jeg går ind og ser kampen på video i aften, og så møder jeg ind til træning i morgen, sagde Olafur Kristjansson og fortsatte:

- Jeg ved godt, hvad folk tænker, og hvad snakken går på. Men jeg kan ikke lukke det ind og lade mig gå på af det. Jeg er nødt til at holde fokus for at gøre mit job som træner. Så helt reelt skænker jeg det ikke en tanke. Mit ansvarsområde er at få spillerne til at præstere, og det er der mit arbejde og fokus ligger 100 procent.

Olafur-vel og tak? Krisen forværret i Randers