Randers klar med ny træner – kaprer kendt Superliga-navn

Randers FC henter klubbens nye cheftræner hos Superliga-rivalerne fra Hobro - men skiftet sker først midt i næste sæson

Thomas Thomasberg er muligvis snart klar for Randers FC. Foto: Hanning Bagger/Ritzau Scanpix.
Thomas Thomasberg er muligvis snart klar for Randers FC. Foto: Hanning Bagger/Ritzau Scanpix.

Han har netop været med til at føre Hobro gennem en historisk god sæson, der endte med en syvendeplads i grundspillet og en semifinale-plads i Europa-playoff, men nu har Thomas Thomasberg meldt sit exit i Hobro og tiltræder i stedet cheftrænerjobbet i Randers FC..

- Thomas har leveret et godt stykke arbejde som cheftræner i Hobro IK, og derfor er det naturligt, at der kommer tilbud fra andre klubber. Det er selvfølgelig ærgerligt for os, men sådan er gamet, og vi har fuld respekt for Thomas’ beslutning. Det er hverken første eller sidste gang, at vi sender en træner med sportslig succes videre til en anden klub, siger Hobro-sportschef Jens Hammer Sørensen til klubbens hjemmeside.

Skiftet til Randers sker dog ikke med det samme, men på kontroversiel vis midt i efterårssæsonen.

- Vi har netop indledt arbejdet med at finde en ny cheftræner, og den proces vil vi gerne have så meget tid og ro til at udføre som muligt. Derfor har vi besluttet at lade Thomas fortsætte som cheftræner senest frem til den 1. oktober, hvor opsigelsen træder i kraft, eller indtil en ny cheftræner er klar til at overtage tøjlerne. Thomas har altid været involveret i de sportslige strategiske beslutninger i klubben, men den del af jobbet fratager vi ham nu, forklarer Jens Hammer Sørensen.
 
- Thomas er yderst professionel, og derfor er vi slet ikke i tvivl om, at han vil være lige så dedikeret som cheftræner i Hobro IK i de kommende måneder, som han har været gennem hele sin tid i klubben, lyder det videre.

1. oktober skifter Thomas Thomasberg fra Hobro til Randers - det kan blive et stort samtaleemne, hvis han skal stå i spidsen for Hobro i en kamp mod Randers i første del af efteråret. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
1. oktober skifter Thomas Thomasberg fra Hobro til Randers - det kan blive et stort samtaleemne, hvis han skal stå i spidsen for Hobro i en kamp mod Randers i første del af efteråret. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix
 

Randers har de seneste måneder haft Rasmus Bertelsen som cheftræner på en midlertidig ordning. Bertelsen overtog efter den karismatiske hollænder Ricardo Moniz, der blev fyret i januar, og han har været med til at sikre Randers fra den faretruende nedrykning, som klubben længe lå til.

Bertelsens resultater har dog ikke været nok til at sikre sig et permanent job som Randers-cheftræner, og det selvom han var med i puljen over mulige trænere.

- Der er lavet et flot stykke trænerarbejdet i foråret. Derfor er Rasmus Bertelsen bestemt også med i puljen af mulige træneremner til den nye sæson. Han har gjort det fantastisk og bevist, at han er dygtig nok til at være Superligatræner, sagde Randers-sportsdirektør Søren Pedersen tidligere på ugen til Randers Amts Avis.

Bertelsen bliver ny assistent for Thomasberg, der glæder sig til jobbet.

- Der skal ikke herske tvivl om, at jeg har været, og stadig er, ekstremt glad for at være i Hobro IK både som træner og som menneske, men jeg har modtaget et interessant tilbud fra en anden klub med et stort potentiale, og det tilbud har jeg valgt at takke ja til, siger Thomasberg.

Thomasbergs har foreløbig nået halvandet år som cheftræner i Hobro. Inden da var han assistenttræner i Randers, hvor han fra midt i efteråret altså skal være chef, mens Hobro skal finde en ny cheftræner, men først fra 1. oktober, hvis klubberne da ikke bliver enige om en økonomisk kompensation og et skifte før tid.

Brøndby Efter Superliga-mareridt: Nu er der godt nyt til Brøndby

Randers spillerne var i højt humør efter kampen mod Lyngby, som sikrede kronjyderne endnu et år i Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix. Randers FC Travl sommer i vente: Superliga-klub går indkøbs-amok

68 kommentarer
Vis kommentarer