Annonce:
Annonce:

Randers på Europa-kurs efter højdramatisk sejr 

Det regnede med kort, da Randers i slutminutterne scorede to gange og tog pladsen om Europa League-playoff mod FC Midtjylland fra OB, der fik smidt en mand ud

Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Randers FC

Drømmen om Europa lever fortsat i Randers.

Det så længe ud til, at kronjyderne ville komme videre på midtbanespilleren Joel Allanssons udebanemål i Odense, men i overtiden fik først Marvin Pourié og derefter Viktor Lundberg bolden forbi OB’s målmand, Michael Falkesgaard.

Dermed er Randers klar til at tage til Herning for at spille en knald eller fald kamp mod FCM om at spille Europa League-kvalifikation om godt en måned.

Mandagens dramatiske returmøde blev højdramatisk med et rødt kort og ni gule kort.

Selv om spændingen blev trukket, kunne hjemmeholdet fint leve med, at den nye serber Nikola Djurdjic var aftenens store synder med afbrænder på afbrænder.

Da målene endelig kom, havde FCM’s træner Jess Thorup forladt sin plads og var på vej ud fra stadion efter at have mistet en friaften med nederlaget til Lyngby i bronzekampen.

Annonce:

Kampen blev et sandt mareridt for den tidligere Malmö FF-spiller Nikola Djurdjic, der startede med at falde, da han tæt inde under mål kunne have sparket bolden i nettet i det første minut.

Da serberen med landskampe på cv’et 10 minutter senere skulle sparke straffesparket, efter at Johnny Thomsen var blevet væltet i det kriminelle felt, sjuskede han og skød lige på Michael Falkesgaard.

At OB-målmanden ikke stod på målstregen, er en anden sag.

Senere fortsatte fejlene fra Nikola Djurdjic halvlegen ud, og da træner Olafur Kristjansson viste sig at være en yderst tålmodig mand, lod træneren ham fortsætte med at kvaje sig.

En af gangene var serberen heldig med at blive reddet af en offside, efter han havde sparket ved siden af bolden fra kanten af det lille felt.

Først efter 70 minutter forbarmede Olafur Kristjansson sig over Nikola Djurdjic og lod aftenens uheldige spiller afløse af Viktor Lundberg.

Svenskeren, som nu forlader Randers, kunne på aftenens allersidste spark score til 2-0.

Annonce:

Forinden havde Marvin Pourié løbet sig fri og udplacerede Michael Falkesgaard, da OB trods en mand mindre med Oliver Lund udvist satsede hårdt på at score.

De gule kort sad utroligt løst på den emsige dommer, Jørgen Daugbjerg Burchardt, i en kamp, som slet var så hårdt spillet, som regnen af kort ellers kunne antyde.

Kampen havde modsat søndagens kampe ikke samme tiltrækningskraft, og 4924 tilskuere var indenfor, så Superligaens rekord for en runde røg sig ikke en tur.

To af de tilrejsende fynske fans fik kun set få minutter, da de entrerede banen for straks at blive ført ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: