Randers-sportschef: Forventer folk vil spille med Keller

Ole Nielsen indrømmer, at det har taget hårdt på Randers med den verserende sag mellem Keller og Borring. Men sportschefen forventer nu, at truppen er kommet videre

Christian Keller har ikke været med i truppen for Randers, siden sagen eskalerede. (Foto: Ernst van Norde)
Christian Keller har ikke været med i truppen for Randers, siden sagen eskalerede. (Foto: Ernst van Norde)
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Randers FC

Randers FC tog onsdag afsked med Jonas Borring, der fik ophævet sin kontrakt ovenpå trekantdramaet, hvor Borrings kommende ekskone har indledt et forhold til Borrings holdkammerat Christian Keller.

- Det har været en trist sag, som vi har været uforskyldt i. Vi har forsøgt at løse den bedst muligt, men det har kostet os meget både sportsligt og økonomisk gennem de seneste uger. Det ser man tydeligt på resultaterne, siger Randers FC's sportschef, Ole Nielsen.

Han hentyder blandt andet til de seneste tre kampe, der alle har budt på nederlag. I ligaen til Brøndby og Viborg. Og i pokalturneringen til FC København.

Borring spærret i foråret: Her er forklaringen

- Det er let at sige, at det er derfor. Men selvfølgelig har det påvirket hele klubben, at vi har haft denne sag. Det er uomtvisteligt, siger sportschefen.

Var det den eneste løsning at ophæve Borrings kontrakt?

- Vi har været i tæt dialog med Jonas, og han kunne ikke se sig selv tilbage i omklædningsrummet, og derfor har vi imødekommet hans ønske om at få en frisk start, siger Nielsen.

For Christian Keller har sagen fået de konsekvenser, at han er blevet frataget anførerbindet, og træner Colin Todd har set bort fra Keller i truppen til de seneste tre kampe.

Efter kampen mod Brøndby udtalte Todd, at der aktuelt ikke var respekt for Keller i spillertruppen.

Om Todd finder plads til Keller på holdet næste gang, vil Ole Nielsen ikke spå om.

- Keller en del af truppen, og vi forventer, at Colin stiller det bedste hold. Om det så er med eller uden Keller. Det er Colin, der sætter startopstillingen, sådan er det, siger Ole Nielsen.

Har du en forventning om, at spillertruppen har slået en streg over det, Keller har gjort?

- Det er os, der ansætter folk og bestemmer hvem, der er en del af truppen. Spillerne er ansat til at træne og spille med dem, vi har ansat i Randers.

Efter trekantsdrama: Nu er han færdig i Randers

Så du forventer, at de er videre og klar til at spille på hold med Keller?

- Det har jeg en forventning om. At der er slået en streg, og at vi alle sammen skal videre. Både Jonas og os i Randers FC, siger Randers' sportschef.

Randers spiller sin næste kamp i Superligaen mod OB på udebane 3. april.

Overblik i konesagen: Skandalen dag for dag

9. marts
Randers FC meddeler, at Jonas Borring af personlige årsager har fået fri på ubestemt tid.

11. marts
Jonas Borring fortæller til Ekstra Bladet, at "personlige årsager" dækker over, at holdkammerat og anfører i Randers - Christian Keller - har indledt et forhold til Borrings kone, som Borring stadig bor sammen med, selv om parret er ved at blive skilt.

Randers FC tager anførerbindet fra Christian Keller som følge af sagen. Mads Fenger udpeges som ny anfører.

Randers bekræfter, at klubben kort før sagens opblussen har forlænget kontrakten med Jonas Borring.

12. marts
Jonas Borring slår overfor flere medier fast, at han ikke vil spille på hold med Keller igen.

Randers FC-direktør Michael Gravgaard slår fast, at klubben ikke kan fyre Christian Keller på baggrund af sagen.

Christian Keller siger til BT, at han ikke kan se nogen grund til, at han skal forlade Randers.

13. marts
Randers FC taber til Brøndby uden hverken Keller eller Borring i truppen. Træner Colin Todd vrager Keller til kampen og henviser til, at spillertruppen aktuelt ikke har respekt for Keller.

Direktør Michael Gravgaard håber, at dialog kan skabe en løsning. Sagen kræver tid, slår han fast.

Alexander Fischer fortæller, at han og de øvrige spillere har haft et møde om sagen, og han slår fast, at spillertruppen overvejende sympatiserer med Borring i sagen.

16. marts
Randers ryger ud af pokalturneringen efter en tæt kamp mod FCK - igen uden Borring og Keller. Borring har stadig orlov, og Keller er igen valgt fra af træner Colin Todd.

18. marts
Christian Keller siger til BT, at han kun vil spille fodbold i Randers. Når og hvis han stopper i Randers, er karrieren slut.

20. marts
Randers spiller tredje kamp i træk uden Borring og Keller som følge af sagen. Keller er igen fravalgt, Randers taber hjemme til Viborg. Randers-spiller Mads Agesen siger efterfølgende, at han håber, der snart findes en løsning, idet holdet godt kunne bruge begge spillere - eller i det mindste én af dem - på banen.

23. marts
Randers FC meddeler, at klubben er blevet enig med Jonas Borring om at ophæve kontrakten. Direktør Michael Gravgaard lader forstå, at der reelt ikke var et alternativ, selv om han gerne havde set Borring tilbage i truppen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+