Randers til tops efter kontroversielt mål

Anfører Mads Fenger blev udvist, men ti kronjyder klarede skærene

RANDERS (Ekstra Bladet): Randers måtte slutte med ti mand på grund af rødt kort til anfører Mads Fenger 20 minutter før tid, men holdt alligevel hele vejen hjem og sikrede en 2-0-sejr mod Lyngby – en sejr, der betyder, at kronjyderne er på 1. pladsen i Superligaen i hvert fald indtil FCK og Brøndby har spillet.

Men uanset om førstepladsen holder weekenden over eller ej kan fastslås, at holdet har fået en drømmestart på sæsonen, når man tænker på, at der i sommer er skiftet træner, ligesom der har været livlig gang i klubbens transfervindue.

Men hverken den ny mand på trænerposten Olafur Kristjansson eller de nye på grønsværen, der blandt andet omfatter den islandske EM-helt i målet Hannes Halldorsson, har skullet bruge længe for at finde sig til rette.

Islændingen viste igen sin store værdi, da hjemmeholdet i 2. halvleg ikke kunne holde dampen oppe og havde kurs mod en nedtur efter en ellers flot afslutning på 1. halvleg.

Men de hurtige Lyngby-folk fik overtaget fra starten af de sidste 45 minutter – og den dominans resulterede i en kæmpechance for at reducere en snes minutter før tid. Lynhurtige Jeppe Kjær driblede sig fri af Halldorsson ude i feltet – og havde kun Mads Fenger mellem sig og målet.

Bolden havnede dog aldrig i netmaskerne, fordi Fenger legede målmand og brugte hænderne, hvilket naturligvis kostede rødt kort.

Umiddelbart en dum handling, men da han var kommet ud, kunne han se Hannes Halldorsson klare et svagt placeret straffespark fra Mikkel Rygaard.

Dermed holdt den 2-0-føring, som Randers havde skabt sig i sidste halvdel af 1. halvleg.

Først drønede Erik Marxen frem på et hjørnespark fra den myreflittige kreatør Kasper Fisker og sendte bolden i nettet til 1-0.

Se målet her:

Og dernæst var svenske Mikael Ishak på pletten med sin anden sæsonscoring, da han rykkede fra Lyngby-forsvaret på en hurtig omstilling – og med et behersket venstrebensspark sendte bolden ind bag Jesper Hansen i Lyngby-målet.

Allerede tre minutter før Erik Marxen slog til med føringsmålet midt i 1. halvleg, havde Randers en gigantisk chance for at komme foran. Mikkel Kallesøe fik serveret bolden i helt fri position af Mikael Ishak, men trods både tid og plads, trak Jesper Hansen i Lyngby-målet det længste strå i den direkte duel.

Dette forsøg markerede også en vending i en kamp, som Lyngby var startet bedst med en meget stor chance til Lasse Fosgaard allerede efter otte minutter som et direkte resultat. Men i fuldt løb sparkede han et glimrende indlæg fra Michael Lumb lige forbi målet.

Og i 2. halvleg var gæsterne altså heller ikke skarpe nok i afslutningerne.

Derfor slap hjemmeholdet med bl.a. en stærkt spillende Mads Agesen og indtil udvisningen Mads Fenger i midterforsvaret slap med skrækken – trods dennes røde kort – med skrækken.

Se målene fra kampen:

FCK-stjerne: Derfor stoppede jeg på landsholdet

DBU Pokalen genopliver gammelt forstadsopgør

AaB-målmand: Brøndby ser skidegode ud

Her er perlerækken af klubber, Okore sagde nej til

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?