Annonce:
Annonce:

Stjernes fætter: Jeg blev mobbet i superliga-klub

Den tidligere Randers-spiller Lorenzo Davids fortæller, at han var udsat for mobning, da han spillede for den danske Superliga-klub

Forstå det nye slutspil på få minutter.
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Randers FC

De fleste kender den mangeårige hollandske landsholdsspiller Edgar Davids med de karakteristiske briller. Knap så mange kender hans fætter, Lorenzo Davids, men danske fodboldfans kan måske genkalde sig navnet. I 2013 skiftede han nemlig til Randers FC, og han var i klubben frem til 2015. Hollænderen blev dog alt andet end en succes i Kronjylland.

Randers-boss efter fyring: Gravgaard har været i gråzonen

På to år nåede han blot at spille ni Superliga-kampe. Størstedelen af tiden tilbragte han væk fra førsteholdet i Randers FC, og nu fortæller Davids i et stort interview med Elf Voetbal, at han blev mobbet i den danske klub.

Annonce:

- Jeg underskrev kontrakten i februar 2013. Fra start spillede jeg alle kampe, men om sommeren fik jeg pludselig at vide, at jeg tjente for meget - selv om det jo var klubben selv, der havde tilbudt mig lønnen. Jeg ønskede ikke at flytte igen med min familie, og jeg vidste godt, at det ville blive starten på mobning. Jeg blev smidt ned på andetholdet, og en morgen, jeg mødte på arbejde, var mit navneskilt pillet ned, og der var slet ingen kommunikation fra klubben, fortæller Lorenzo Davids.

Situationen i Randers FC gjorde det vanskeligt for ham at finde en ny klub.

- Jeg måtte starte helt fra bunden. I mit andet år i Randers spillede jeg for andetholdet, men ingen ser disse kampe, og de står ikke registreret nogle steder. Jeg forventede, at der ville være noget (interesse, red.), men jeg hørte ingenting. Jeg fik at vide, at jeg havde spillet for lidt, men jeg havde spillet kamp ugentligt, fortæller han.

Det angreb falder ikke mindst tilbage på Peter Christiansen. Den nuværende sportschef i AGF var først chefscout og senere sportschef i Randers FC, da Lorenzo Davids var i klubben, og han er dermed en af mobberne ifølge hollænderen.

Dette afvises dog blankt.

Annonce:

- Det eneste, jeg kan genkende, af det, han siger, er, at han fik en alt for høj løn i forhold til, hvad han leverede. Det kan jeg bakke fuldt ud op om. Mobning kan jeg slet ikke genkende. Han blev overhalet af andre spillere - også af dem af egen avl - og derfor røg han ned på andetholdet. Han holdt et alt for dårligt niveau, siger Peter Christiansen til tipsbladet.dk og tilføjer, at han også bærer en del af ansvaret for Davids' mislykkede ophold i Randers FC:

- Det er klart, at ansvaret for signingen og den løn, der udbetales, ligger hos klubben, og det ansvar står jeg selvfølgelig ved.

Både Peter Christiansen og Lorenzo Davids er som bekendt fortid i Randers FC i dag, og det samme gælder Jacob Nielsen og Colin Todd, der var henholdsvis direktør og cheftræner på daværende tidspunkt.

Da Lorenzo Davids tørnede ud for Randers FC, var Colin Todd cheftræner i klubben, mens Jacob Nielsen var direktør og Peter Christiansen chefscout og senere sportschef.

Lorenzo Davids er i dag 30 år og spiller for den lille klub DFS Opheusden. Han drømmer stadig om at vende tilbage til højeste niveau.

I chok over fyring: Vi var glade for ham

Udskældt Gravgaard efter fyring: Jeg forstår ham ikke

Sportschef taler ud: Derfor blev jeg fyret

Kriseramt superligaklub fyrer sportschefen

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: