Sublim mellem stængerne: Her er Superligaens bedste keeper

De 24 målmænd i Superligaen og 1. division har kåret Randers' Kalle Johnsson som årets bedste målmand i dansk fodbold

Kalle Johnsson er den bedste målmand på tværs af landets fodboldrækker. (Foto: Jens Dresling)
Kalle Johnsson er den bedste målmand på tværs af landets fodboldrækker. (Foto: Jens Dresling)

– Hold kæft, hvor er det fedt!

Sådan lyder Kalle Johnsson reaktion, da Tipsbladet fortæller ham, at han har vundet Det Gyldne Bur som årets målmand i dansk fodbold.

– Jeg var faktisk på stadion, da Nicolai Larsen fik Buret oppe i Aalborg for et år siden, vi skulle jo spille mod dem. Det er trevligt, at jeg vinder den i år. Det har været perfekt. Jeg kan ikke klage over noget i 2015, siger Johnsson.

Det er Kalle Johnssons 23 målmandskolleger i Superligaen og 1. division, der har kåret Randers-keeperen til årets bedste. Og det er særligt målmændene i landets bedste række, der har haft et godt øje til Johnsson.

Otte  Superliga-keepere gav ham toppoint i afstemningen – blandt andre FC Københavns Stephan Andersen og Brøndbys Frederik Rønnow, der blev henholdsvis toer og treer.

Superligaen Vanvittige Suppe-redninger: Er Rønnow din favorit?

– Jeg kan godt lide ham som målmandstype. Han er en komplet målmand, der har gjort det godt over en lang periode, hvor han har været afgørende for sit hold og været med til at skabe stabilitet, siger Stephan Andersen.

– Han har i al sin tid i Danmark præsteret på rigtigt højt niveau, og han besidder langt størstedelen af målmandskvaliteterne. Jeg synes, han er god i feltet, hurtig på stregen og spiller på et stabilt, højt niveau, siger Frederik Rønnow.

Tipsbladet har uddelt Det Gyldne Bur siden 1984. Lars Høgh har rekorden for flest kåringer med fem foran Peter Schmeichel, Karim Zaza og Jesper Christiansen med hver tre.

Køb Tipsbladet og læs et stort interview med årets vinder af Det Gyldne Bur, Kalle Johnsson. Du finder Tipsbladet som en del af Ekstra Bladet fredag.

TV: Det har ikke skortet på Johnsson-højdepunkter i år . Øverst i artiklen kan du se en af svenskerens henrivende redninger, og nedenfor giver vi yderligere to eksempler på, hvorfor Randers-keeperen har fortjent Det Gyldne Bur.

Og der er mange, der i løbet af året har lagt mærke til Johnsson. Se bare følgende tweets.

9 kommentarer
Vis kommentarer