Superliga-vanvid: Syv scoringer i hæsblæsende drama

Efter et forrygende og hæsblæsende målshow kunne Randers-spillerne til sidst ånde lettet op og juble over 4-3-sejren (samlet 5-4) over SønderjyskE, der nu kan gå på sommerferie. Randers skal enten møde AGF eller AaB over to kampe i næste runde af Superligaens Europa Playoff

Marvin Egho tegnede sig for både den første og sidste scoring søndagens målfest. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Marvin Egho tegnede sig for både den første og sidste scoring søndagens målfest. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

RANDERS (Ekstra Bladet): Randers kom søndag et skridt nærmere europæisk bold efter 4-3-sejren over SønderjyskE. Det endte med et hæsblæsende og seværdigt målshow i returopgøret mellem SønderjyskE og Randers.

Begge mandskaber kæmpede til sidste blodsdråbe i kampen om den videre færd i Superligaens Europa-slutspil.

Indtil de resterende ti minutter af opgøret lignede det, at SønderjyskE skulle ende med at trække det længste strå med en fremragende scoring af hollandske Mart Lieder, men Randers-angriberen og den dobbelte målscorer Marvin Egho ville det anderledes.

SønderjyskE pressede ihærdigt på i de døende minutter med deres målmand nærmest som forreste mand og et dertilhørende åbent mål bagude.

Og det endte så nervepirrende, som det overhovedet kunne med et indirekte frispark til SønderjyskE i de absolut sidste sekunder i Randers-feltet. Men Patrik Carlgren afværgede katastrofen på et spark fra Johan Absalonsen, og Randers endte altså med at vinde samlet 5-4 over to opgør.

Erix Marxen tiljubles for scoringen til 2-1. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Erix Marxen tiljubles for scoringen til 2-1. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Ude med karantæne
SønderjyskE var sidste weekend det dominerende mandskab i 1-1-opgøret på hjemmebane mod Randers i Superligaens Europa-slutspil. Men takket være Saba Lobjanidzes sene udligning og klasse-målmandsspil af Patrick Carlgren sikrede Randers sig dermed alligevel et brugbart resultat forud for returopgøret på Randers stadion.

Midtbane-profilerne Nicolai Poulsen og Andre Rømer sad ude med karantæne i søndagens afgørende returopgør, og Randers-træner Thomas Thomasberg medgav i optakten, at det sagtens kunne give udfordringer.

SønderjyskE-træner Glen Riddersholm stillede til gengæld op med samme startopstilling som i Haderslev sidste søndag. Selvom rutinerede Niki Zimling ellers var tilbage efter endt karantæne, var han fraværende på SønderjyskE-holdkortet.

Randers får skovlet bolden ind over stregen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers får skovlet bolden ind over stregen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Livlig indledning
SønderjyskE lagde bedst ud med et intenst og aggressivt pres - og det er fair at sige, at gæsternes enlige angrebs-spids i front, Mart Lieder, skulle have bragt sit mandskab i front med en pind eller to i kampens indledning …

Men den hollandske angriber manglede skarpheden og fejlede i to aktioner tæt på mål.

Kampen bølgede i sandhed frem og tilbage i de indledende minutter … Lobjanidze kæmpede sig langt ind i SønderjyskE-feltet og sparkede på mål fra en spids vinkel, men keeper Sebastian Mielitz blokerede.

Efter knap 10 minutter var det alligevel hjemmeholdet, der bragte sig i front med 1-0.

En Randers-erobring på SønderjyskE-territorium og et ihærdigt forarbejde fra blandt andre Mads Aaquist endte med en udækket Marvin Egho i udkanten af SønderjyskE-feltet midt for mål - og her fejlede Randers-angriberen ikke og sparkede kuglen sikkert i kassen.

Tilskuerne på stadion nåede knap nok at juble færdig, før Randers-backen Kevin Conboy fire minutter senere tromlede Lieder ned i det modsatte straffesparksfelt. En klodset forseelse, der blev takseret med et gult kort og et straffespark til SønderjyskE, som kaptajn Johan Absalonsen smækkede stensikkert i mål til udligningen 1-1.

Begge mandskaber virkede en anelse skrøbelige i de defensive rækker, og det lod allerede nu til at blive en målrig og seværdig kamp i Randers … En kløgtig, kæk og overraskende hjørnesparkskombination i det 18. minut fra Randers-mandskabet endte da også med en scoring til 2-1.

Glen Riddersholm og hans SønderjyskE-mandskab kan nu gå på sommerferie. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Glen Riddersholm og hans SønderjyskE-mandskab kan nu gå på sommerferie. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
 

Mens størstedelen af krigerne på grønsværen udkæmpede en hård positionskamp i SønderjyskE’s lille målfelt sendte Kevin Conboy en flad og fiks aflevering ind til en HELT fri Erik Marxen, der med en smule held FIK sendt bolden ind bag Mielitz i SønderjyskE-målet.

En indtil videre hæsblæsende kamp faldt dog i tempo i takt med halvlegen skred frem … En pænt lige forestilling med en stor drøm om Europa-kampe på højkant.

SønderjyskE jagtede intenst endnu en udligning, men kreative kræfter som Danny Amankwaa og Marco Rojas blev ikke for alvor sat i scene i 1. halvleg.

SønderjyskE pressede på i starten af 2. halvleg, men Glen Ridderholms tropper havde svært ved at vriste sig frem til de store målchancer …

Selvom SønderjyskE så ud til at dominere kamp-billedet og duelspillet på grønsværen, så blev det formentligt skæbnesvangre dødsstød sat ind af effektive Randers på en dødbold.

Skurken, der begik straffespark i 1. halvleg, gjorde skaden god igen ved at høvle kuglen i kassen til 3-1 på et perfekt eksekveret frisparks-indlæg fra den altid farlige Lobjanidze … Og nu så det pludselig rigtig sort ud for gæsterne.

Gæsterne fortsatte dog ufortrødent jagten på en reducering. Og SønderjyskE kontrollerede spillet mens hjemmeholdet tog til takke med at stå kompakt i defensiven.

I det 68. minut gav SønderjyskE-dominansen pote og et indlæg i højre side endte med et mærkværdigt selvmål af den ellers så rutinerede Randers-back Johnny Thomsen. Og nu var der pludselig spænding tilbage i det seværdige opgør.

Og ingen ringere end den ellers så uskarpe Lieder dukkede pludselig op i det lille felt og headede bolden i mål til reduceringen 3-3 på et indlæg af indskiftede Jeppe Simonsen.

Denne gang nåede SønderjyskE-spillerne knap nok at få armene ned, før Randers-angriberen Egho efter en rodet omgang klumpspil i gæsternes felt blev dobbelt målscorer med sin scoring til 4-3.
Se også: Liverpool mestre i 20 minutter: City løb med pokalen
Se også: Bo Henriksen hylder matchvinder: Et fuldstændigt genialt menneske

1 af 14 Randers FCs Marvin Egho (45) scorer sit andet mål til slutstillingen 4-3 under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
2 af 14 Randers FCs Marvin Egho (45) har scoret til 4-3 under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
3 af 14 Randers FCs Erik Marxen (11) skyder på mål og bolden triller i mål til 2-1 under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
4 af 14 Randers FCs Kevin Conboy (17) har scoret til 3-1 og jubler med Marvin Egho (45), Kasper Enghardt (2) og Johnny Thomsen (4) under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
5 af 14 Randers FCs Erik Marxen (11) skyder på mål og bolden triller i mål til 2-1, forbi SønderjyskEs Alexander Bah (9), Kees Luijckx (5), Randers FCs Marvin Egho (45) og Jonas Bager (24) under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
6 af 14 Randers FCs Bjorn Kopplin (15) jubler , mens SønderjyskEs Jeppe Simonsen (21) ærger sig efter Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
7 af 14 Randers FCs Marvin Egho (45) havde to mål i støvlerne, her er han i kamp med SønderjyskEs Kees Luijckx (5) under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau
8 af 14 SønderjyskEs cheftræner Glen Riddersholm under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
9 af 14 SønderjyskEs målmand Sebastian Mielitz (28) redder over hovedet på Randers FCs Kasper Enghardt (2) under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
10 af 14 Randers FCs Erik Marxen (11) har scoret til 2-1 under Superligakampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
11 af 14 Erik Marxen, Randers FC (th) har godt fat i Mart Lieder, SønderjyskE i nedrykningsplayoff kampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019. . (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
12 af 14 Emil Riis Jakobsen, Randers FC (th) og og Alexander Bah, SønderjyskE i en hovedstødsduel under nedrykningsplayoff kampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019. . (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
13 af 14 Randers FC scorer i nedrykningsplayoff kampen mellem Randers FC og SønderjyskE på Cepheus Park Randers, søndag den 12. maj 2019. . (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
14 af 14 Marvin Egho tegnede sig for både den første og sidste scoring søndagens målfest. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
10 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere