Svindlet for millioner: Kostede ham lokalbrag

Ledelsen i Randers FC tager afstand fra svindlen af Kevin Conboy og fremhæver, at han trods et massivt psykisk pres har leveret rent sportsligt

Kevin Conboy har trods million-svindlen formået at levere på banen. Foto: Lars Poulsen
Kevin Conboy har trods million-svindlen formået at levere på banen. Foto: Lars Poulsen

HUSK du kan se Danish Fight Night lørdag aften i Hillerød her på Ekstra Bladet

I Randers FC kom afsløringerne onsdag om svogerens svindelnummer med Kevin Conboy ikke som en overraskelse.

For allerede for et lille års tid siden havde backen informeret klub-ledelsen om, at han ikke blot var blevet franarret sine sparepenge af sin svoger, men også at svogeren havde hevet en masse penge ud af nogle selskaber, som Conboy nu er blevet stævnet for.

En skidt situation for Conboy, hvis tilværelse styrtede i grus, og en trist situation for klubben, da en af de ellers højtydende og rutinerede kræfter på holdet pludselig var ved siden af sig selv.

- Det er frygteligt for ham.

- Kevin har i god tro foretaget nogle investeringer med sin svoger og er så blevet snydt og bedraget. Det er er hamrende uheldigt og hamrende uretfærdigt, siger klubbens sportslige og kommercielle direktør, Søren Pedersen.

Selv om han er med til at drive en sportslig forretning, kom det menneskelige hensyn pludselig voldsomt meget mere i fokus. Og klubben forsøgte så godt som muligt at tage hånd om Conboy, der efter en hård start formåede at vende fokus tilbage på det sportslige, når det gjaldt.

- At han har været ansat til at spille fodbold hos os, har han klaret til ug med kryds og slange. Han har et eller andet sted formået at finde et frirum her i Randers.

- Vi har holdt det rimeligt adskilt. Men det er klart, at der har været nogle ting, hvor vi har måttet tage hensyn, siger Søren Pedersen.

Kevin Conboy fortalte onsdag sin historie til Ekstra Bladet. Foto: Ernst van Norde
Kevin Conboy fortalte onsdag sin historie til Ekstra Bladet. Foto: Ernst van Norde

Klubben informerede fra start resten af spillertruppen om sagen.

- De har fået nogle informationer, og de har givet Kevin et frirum og haft forståelse for, når han har haft nogle mindre udfald - så har der været en forklaring på det.

- Det har de håndteret rigtig fint. Vi har en god gruppe, der vil hinanden det bedste, og det er med til at hjælpe Kevin.

Søren Pedersen er i det hele taget imponeret over, at Kevin Conboy har været i stand til at være en bærende kraft på det Randers-mandskab, der netop nu indtager en tredjeplads i Superligaen.

- Det er der, han har været outstanding dygtig. Presset på ham har været så hårdt, at det kostede AGF-kampen sidst, men ellers har han spillet på et højt niveau. Han har formået at kunne adskille det og præstere her.

- Det er klart, at det koster nogle ressourcer. Men det siger noget om ham som person, at han har kunnet præstere med det her hængende over sig, siger Søren Pedersen.

HUSK du kan se Danish Fight Night lørdag aften i Hillerød her på Ekstra Bladet

Conboys konkurs og svindelsag:

43-årige Dion Brockdorff er politianmeldt for svindlen i Kevin Conboys selskaber, samtidig med at han kører et antal konkurssager. Kevin Conboy er hverken politianmeldt eller idømt konkurskarantæne for svindlen i virksomhederne. Men han står over for flere konkurssager som følge af Dion Brockdorffs svindel, og han kan ende med at hænge på gælden - selv om han har handlet i god tro og været uvidende om svindlen, fordi Dion Brockdorff registrerede ham som direktør i selskaberne.

Dion Brockdorff har indrømmet  svindlen over for både Kevin Conboy og Ekstra Bladet, og han frikender fuldstændig Kevin Conboy. Kevins advokat, Jakob Brix Kvols, har bekræftet det juridiske omkring Kevins situation. Det har ikke været muligt at få fat i kurator, Bo Møller Jensen, der står for oprydningen i konkursboet.

Fodboldspiller Kevin Conboy har fået revet tæppet væk under hele sin fremtid, efter hans svoger har svindlet for hans og andre folks millioner af kroner - i Kevin Conboys navn. Foto: Ernst van Norde. Dansk fodbold Superliga-profil ruineret: Svindlet for millioner

43-årige Dion Brockdorff indrømmer svindel, men har svært ved at forklare, hvad pengene er brugt til. Arkivfoto: Martin Dam Kristensen/Ritzau Scanpix. Dansk fodbold Her er manden, der svindlede Superliga-spiller for millioner

8 kommentarer
Vis kommentarer