Tidligere landsholds-talent i grusom nedtur: - Jeg havde selvmordstanker

Den 25-årige Randers-spiller Jannik Skov Hansen har kæmpet sig tilbage til Superligaen efter en personlig nedtur, hvor han led af selvmordstanker

Her ses Jannik Hansen (i midten) under en U19-landskamp mod Montenegro i 2012. Her jubler han med Andreas Cornelius (tv.), der nu er i Atalanta, og den tidligere Rosenborg- og nuværende Roskilde-spiller Emil Nielsen (th.).
Her ses Jannik Hansen (i midten) under en U19-landskamp mod Montenegro i 2012. Her jubler han med Andreas Cornelius (tv.), der nu er i Atalanta, og den tidligere Rosenborg- og nuværende Roskilde-spiller Emil Nielsen (th.).
Følg Fodbold
Følg Superligaen
Følg Randers FC

Han har endnu ikke kæmpet sig vej til et gennembrud i Randers siden skiftet til den jyske klub i begyndelsen af januar.

Men rollen som reserve er et mikroskopisk problem sammenlignet med de kampe, 25-årige Jannik Skov Hansen tidligere har stået over for.

Det handlede ikke om manglende spilletid. Det handlede om manglende lyst til livet.

Det afslører midtbanespilleren i et interview med Randers FC-magasinet, hvor det tidligere Brøndby-talent sætter ord på et skadeshelvede, der ikke kun var ved at koste karrieren. Hele tilværelsen var på spil.

Året er 2016. Hansen var lige blevet enig med sin daværende klub, HB Køge, om at ophæve samarbejdet. Skader på stribe havde spoleret opholdet, der næsten havde varet tre år.

Hver gang han var kommet tilbage, ramte uheldet igen. Til sidst så hverken klub eller spiller noget formål ved at fortsætte.

- Her fulgte en meget svær tid præget af en masse depressive tanker. Blandt andet om livet overhovedet var værd at leve mere. Jeg havde selvmordstanker. Jeg kunne ikke samle mig om de mest simple ting og havde det virkelig skidt, siger Hansen til magasinet.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Jannik Hansen i aktion for U19-landsholdet tilbage i 2012. Foto: Aleksandar Djorovic
Jannik Hansen i aktion for U19-landsholdet tilbage i 2012. Foto: Aleksandar Djorovic

Træthedbrud og Brøndby-farvel
For at forstå den personlige nedtur, skal Hansens historik tages in mente. Aftalen med HB Køge var ikke den første mislykkede kontrakt i den på det tidspunkt korte karriere.

Også i Brøndby var en lovende chance endt med at blive en lussing til livet. Her blev Hansen i sommeren 2012 belønnet med en etårig kontrakt efter at have debuteret på førsteholdet i foråret.

Men bare 14 dage inde i perioden gik det galt. Hansen fik konstateret et træthedsbrud, og derfra startede helvede, som han selv udlægger teksten. Hansen stod med en Brøndby-billet, men han kunne ikke komme på toget.

- Jeg ville jo så gerne så gerne bevise mig, og det var sindssygt stressende at være skadet, når man havde en etårig kontrakt til at overbevise sine omgivelser om, at man var god nok, siger han.

Den talentfulde aktør, der - med undtagelse af U21-udgaven - har spillet kampe for samtlige årgange på ungdomslandsholdene, var slået tilbage til start.

På samme måde måtte han starte forfra efter bruddet med HB Køge.

Og takket være en adskillige konsultationer og sparring hos den tidligere Brøndby-spiller Stefan Schmidt, der behandler idrætsskader, stress og depression, er Hansen kommet ud på den anden side. Fysisk såvel som psykisk.

Det krævede foruden behandlingen også et skridt ned i niveau med henblik på karriere-stigen, hvor han var omkring både Rishøj og Skovshoved, inden Randers bød sig til med en ny mulighed for et sent gennembrud.

Men nu er han tilbage på øverste hylde i Superligaen. Akkurat som humøret er det.

- Jeg har masser af fodboldsult og en masse, jeg gerne vil bevise. Jeg har fået rigtig mange bank i karrieren, og det har været sindssygt hårdt. Men jeg har også lært en masse, som har gjort mig klogere og stærkere. Både som menneske og som fodboldspiller, siger han.

Ny boss skal rydde op i Superliga-klub: 'Det er en kæmpe opgave'

Superliga-direktør undrer sig over salg af angriber: - De har ikke købt ham

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+