Tidligere landsholdsprofil taler ud: Reddet efter fejlinvesteringer

- Jeg tog for stor en risiko og har lært meget af de investeringer, jeg har lavet, erkender Michael Gravgaard, der har været gennem en personlig rekonstruktion og dermed afværget en konkurs

Michael Gravgaard har oplevet en personlig rekonstruktion i efteråret, da han ikke kunne betale de stigende bidrag, som banken krævede. Gravgaard skal fremover være direktør i Randers FC.

Han har aldrig spildt sin tid på at læse Anders And. Og når holdkammeraterne på vej til en kamp spillede kort, studerede Michael Gravgaard ejendomssiderne. For tænk, hvis der var en ejendomshandel, han skulle gå glip af.

Revisoruddannede Michael Gravgaard har altid været parat til en god handel. Sådan var det dengang, han var aktiv, og sådan har det været de seneste år, hvor han sideløbende med værtsrollen på Canal 9 har investeret vidt og bredt på ejendomsmarkedet.

Startet helt forfra
Men Michael Gravgaard blev også en af dem, der kom til at mærke konsekvenserne af finanskrisen. 

I efteråret 2015 var han gennem en personlig rekonstruktion, hvor han både var en tur i Sø- og Handelsretten samt i Landsretten.

- Man kan godt sige, at jeg er startet forfra. Men jeg er en glad mand i dag. For jeg er kommet videre med mit liv, siger Michael Gravgaard oven på den hektiske periode, han oplevede i sidste halvdel af 2015.

Han slår fast:

- Jeg har lavet gode og dårlige investeringer. Men de dårlige investeringer, jeg har lavet, er skyld i den situation, jeg havnede i.

- Derfor er jeg i dag knap så rig på penge, som jeg har været. Men jeg er meget mere rig på erfaringer. Når det er sagt, skal ingen have ondt af mig.

- Jeg tog for stor risiko på et tidspunkt, hvor jeg troede, min fremtid ville se anderledes ud. Men jeg forudså ikke finanskrisen, som mange også mærkede til. Men den risiko, jeg tog dengang, kommer jeg aldrig til at tage igen.

- Men det er trods alt vigtigt at nævne, at mine investeringer ikke bare blev lavet af en ’dum’ fodboldspiller, der kastede sig ud i noget, han ikke vidste så meget om. Det skete i samarbejde med statsautoriserede revisorer, advokater og finansdirektører. Og så kan jeg trøste mig med, at de heller ikke forudså den finanskrise, der pludselig kom.

- Jeg tænkte også dengang over risikoen, men jeg havde bare ikke forestillet mig, at det ramte så hårdt, som det kom til, påpeger han.

- Er Michael Gravgaard en velhavende mand i dag?

- Han er i hvert fald velhavende på erfaringer.

- Fortryder du nogen af alle dine investeringer?

- Nej, det gør jeg faktisk ikke. Jeg spredte mig på forskellige ejendomstyper med forskellige tidshorisonter. Så det var ikke med hovedet under armen, investeringerne blev foretaget. Det her er sket for mange mennesker. Forskellen er bare, at jeg er en offentlig person, fordi jeg har været professionel fodboldspiller og nu skal være direktør i Randers.

- Kan du i dag gå ned og få et lån i en bank?

- Det er ikke op til mig at vurdere. Det er jo noget banken skal afgøre, siger han.

Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan Randers FC - 5. jan. 2016 - kl. 12:04 Efter turbulent periode: Randers ansætter tv-vært som direktør

Banken krævede flere penge
Den tidligere landsholdsspiller står frem og løfter lidt af sløret for de oplevelser, han har haft i forbindelse med den personlige rekonstruktion. Han har valgt at fortælle historien, så der ikke pludselig dukker usande rygter og op i medierne.

- Årsagen til, at jeg endte i en økonomisk rekonstruktion handler om de investeringer, jeg foretog i ejendomsprojekter, før finanskrisen tog til tilbage i 2006/07. 

- Da finanskrisen kom, betød det, at mange af de indbetalingsplaner, vi havde lavet med bankerne, blev ændret.  Banken krævede større indbetalinger fra os investorer. På det tidspunkt kunne jeg klare det og var ikke tvunget til at sælge, forklarer Michael Gravgaard og uddyber:

- Men da finanskrisen var aftagende i 2011/12, krævede banken pludselig, at mine indbetalinger skulle stige markant. Man kan sige det på den måde, at hvis man har et boliglån, der skal afvikles over 30 år, krævede de lige pludselig, at det skulle betales over 15 år.

- Det var på det tidspunkt, jeg måtte stikke poten i vejret og sige stop. Jeg havde ikke en formue, der gjorde, at jeg kunne skrue op for betalingerne til banken, siger Michael Gravgaard til Ekstra Bladet.

Han vil ikke fortælle navnet på selskabet, der var årsag til rekonstruktionen. Men dog at han ikke har noget med det selskab at gøre i dag. Men han stod med en stor ejerandel af ejendomsselskabet og forsøgte derfor at lave en aftale.

- Jeg ville gerne lave en frivillig aftale med banken og selskabet. Det var trods alt det bedste alternativ. Men det var ikke muligt. Derfor var løsningen en rekonstruktion. Når det kom så vidt, er det naturligvis aldrig sjovt, at de sidder og gennemgår dankortudskrifter, forklarer han.

Se også: Gravgaard tjener penge igen

Slut med udenlandske investeringer
Michael Gravgaard har lært meget af de seneste års massive investeringer. Men læresætningen, han tager med sig ind i fremtiden, er, at alt der ikke er ejendomsinvesteringer er skåret væk.

- Det er altid let at være bagklog. Men det er slut med investeringer i udenlandske ejendomme. Jeg involverer mig ikke i et tysk ejendomsprojekt igen. Det er for langt væk, og du er for afhængig af for mange mennesker, siger Michael Gravgaard, der fortsat sidder i bestyrelsen som rådgiver for to tyske ejendomsselskaber – K/S Duisburg og Naumburg & Pasewalk.

- I fremtiden bruger jeg kun min tid på det, jeg er bedst til - danske ejendomme, forklarer den tidligere landsholdsspiller, der 1. februar starter som direktør i Randers.

Til den tid vil fokus være på fodboldforretningen, men han dropper dog ikke alt.

- Jeg bevarer kun direktørposten i Go Estate (et boligkoncept, hvor de køber din gamle bolig, og du køber en ny af dem, red.). Jeg er den største ejer og føler en forpligtelse til, at selskabet fortsat udvikler sig positivt, siger Michael Gravgaard, der har Go Estate sammen med Lars Jacobsen, William Kvist, Brede Hangeland og Jesper Grønkjær.

11 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere