Uforståeligt Randers-fråds: Brøndby nærmer sig medaljer

Randers sløsede sine mange muligheder væk, og dermed er Brøndby fortsat med i kampen om medaljer i Superligaen

Brøndby hentede en sjælden ude-sejr i Randers. (Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup)
Brøndby hentede en sjælden ude-sejr i Randers. (Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup)

RANDERS (Ekstra Bladet): Brøndby bevarede torsdag aften sine muligheder i medaljejagten med en 2-0 sejr i Randers. Men det holdt hårdt for Brøndby-mandskabet, der kan takke et voldsomt uskarpt Randers-hold for de tre point.

Det er nærmest uforståeligt, hvordan randrusianerne formåede at brænde så mange store målchancer på 90 minutter, men udeholdet takkede, scorede på sine tilbud og tog de tre point med hjem til Vestegnen.

Vi skulle ellers helt hen til det 15. minut, før den første afslutning faldt i Randers. Moussa Maazou fik revet sig fri af Brøndby-forsvaret efter et mistimet Daniel Agger-indgreb, men som så ofte før denne sæson fik Frederik Rønnow afværget med en fin refleks.

Herfra udviklede det sig til et sandt skydetelt i Randers.

Det var især hjemmeholdet, som var toneangivende i første halvleg, hvilket skudstatistikken også afslører med 9-4 i Randers-favør ved pausen. Et par af de farligste forsøg stod Mandla Masango for på et par nærgående frispark.

Masango i duel med Johan Larsson. (Foto: Kenneth Lystbjerg Koustrup)
Masango i duel med Johan Larsson. (Foto: Kenneth Lystbjerg Koustrup)
 

Også angrebsduoen, Mikael Ishak og Moussa Maazou, var nærgående flere gange, men kvaliteten i afslutningerne lod meget tilbage at ønske på tilskuerpladserne, der sidst i første halvleg sukkede dybt, hver eneste gang Ishak eller Maazou fyrede forgæves af.

Brøndby var sjældne gæster hos Kalle Johnsson, men til gengæld var udeholdet effektivt, når det fik bolden op på banens sidste tredjedel.

Alligevel må det betegnes som ganske ufortjent, at Brøndby tog føringen efter 23 minutter, da David Boysen kunne sende en løs clearing ind bag Randers-målmanden. Det var Jeppe Tverskov, der fik sendt et indlæg direkte ud i fødderne på Boysen, som fik et fint træf på bolden.

De sjællandske gæster var ramt af flere afbud til opgøret, og man måtte blandt andre undvære Thomas Kahlenberg, Lebogang Phiri og Martin Ørnskov centralt. Om det var årsagen til, at man havde svært ved at holde bolden i egne rækker, skal være usagt, men Rodolph Austin stod i hvert fald for et hav af fejlafleveringer på midtbanen. Det bevirkede, at Brøndby blev presset langt tilbage på banen i store dele af kampen.

Trafikuheld udskyder kampstart i Randers-Brøndby

Kort inden pausen måtte Frederik Rønnow igen trække et par mirakler ud af handskerne, da keeperen først verfede et farligt indlæg væk for snuden af Kasper Fisker. Derefter var Mads Fenger tæt på at prikke bolden i nettet, da et hjørnespark dumpede ned foran ham i det lille felt. Også her stod den landsholdsaktuelle målmand i vejen.

Brøndby-backen Svenn Crone, der havde erstattet en skadet Johan Larsson, lukkede ned for afslutningsfestens første akt, da han tvang Kalle Johnsson til at lave en fin redning fra en spids vinkel.

Kampbilledet fortsatte i anden halvleg med Randers som primus motor. Men desværre for hjemmeholdet fortsatte Brøndby ligeledes sin knivskarpe evne til at omsætte de få chancer til mål.

Nye tider i Brøndby: Nu skal spillerne betale frokosten selv

Efter 55 minutter havnede en tilsyneladende ufarlig bold hos David Boysen på højrekanten, men kantspilleren slog et fremragende indlæg, som Daniel Stückler uimodståeligt steg til vejrs og pandede ind til 2-0. Den unge Brøndby-angriber havde fortrængt formsvage Teemu Pukki til bænken, og det viste sig at være et godt sats af Auri Skarbalius.

Efter 2-0 scoringen fortsatte Randers med at vade i chancer. For mange til at berette om på disse linjer. Men blandt synderne var igen Mikael Ishak og Moussa Maazou, der skabte mange muligheder - men i sagens natur misbrugte lige så mange. Stemningen blandt hovedparten af de 5.671 tilskuere var i hvert fald, at man gerne ser en ny skarpretter i Randers efter sommerpausen.

Med nederlaget er håbet om Europa nok endegyldigt udspillet for Randers, mens Brøndby med de tre point igen bider de øvrige tophold i haserne.

Hvad sker der, Agger? Du skylder et svar!