Var begravet i kaos: Overlevelsen er hjemme!

Randers er reddet – Lyngby skal ud i nye dramaer

RANDERS (Ekstra Bladet): Missionen er fuldført med succes.

Rasmus Bertelsen kom, så og sejrede i rollen som Randers-træner. Han overtog på et tidspunkt, hvor de lyseblå kronjyder var begravet i sportsligt kaos. Men under hans ledelse er tingene blevet genrejst, så klubben også i den kommende sæson er at finde i Superligaen.

Om det også bliver med Bertelsen ved roret, er der endnu ikke meldt noget ud om, men givet er, at det vil være klogt at satse på ham.

Sidste akt i den vellykkede redningsaktion blev gennemført, da 2-1-sejren på udebane blev fulgt op med en hjemmesejr på samme cifre over Lyngby, som nu skal ud i to nye knald- eller fald-kampe for at redde sig mod 1. divisions nummer tre, Vendsyssel.

Mikkel Kallesøe bragede Randers i front efter godt en halv times spil efter flot forarbejde i venstre side af Kevin Conboy og Bashkim Kadrii. Og kort efter pausen blev det 2-0, da Marcus Mølvadgaard gav bolden det sidste spark over stregen efter et nyt fornemt forarbejde af af Bashkim Kadrii.

På det tidspunkt lignede det en formsag for hjemmeholdet at køre tingene hjem uden problemer. For Randers styrede og Lyngby virkede modløse. Men så fik gæsterne den håndsrækning, der betød, at Mayron George kunne reducere. Hvilket gjorde den sidste halve time ganske hektisk med et Lyngby-hold jagtende miraklet.

Randers er klar til en ny Superliga-sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Randers er klar til en ny Superliga-sæson. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Randers triumferede altså, selv om holdet blev ramt af tung modgang undervejs, da holdet blev tvunget til at skifte målmand i pausen. Den kommende islandske VM-keeper Hannes Halldorsson måtte udgå med en lyskeskade. Han blev erstattet af Frederik Due, der var chanceløs ved målet – og gjorde det fint, når han ellers blev udfordret.

Randers kom ikke ret godt fra start – og havde specielt store problemer defensivt. Først og fremmest med den senere målscorer Mayron George, der fra første fløjt virkede opsat og udfordrende.

Den store angriber, der aldrig slog aldrig til hos kronjyderne, og derfor blev sendt til Lyngby som lejesvend sidste efterår, hvor han til gengæld har haft pæn succes.

Og han kunne for alvor have tændt håbets lys for sit hold allerede indenfor de første 10 minutter.

Træfsikkerheden stod dog ikke mål med evnen til at kæmpe sig fri. Tre gange misbrugte han nemlig – blandt andet havnede et ellers udmærket hovedstød lige over målet.

Så hjemmeholdet slap med skrækken, ligesom de også gjorde, da Herolind Shala pludselig fik en gratis scorings-mulighed med i feltet uden at få ordentlig ram på bolden, men hjemmeholdet fik sig altså rejse og kunne som afslutning juble ellevildt sammen med de godt 8000 tilskuere.

SE ALLE MÅL I KLIPPET ØVERST

OB Sådan blev Kent Nielsen fyret: 'Jeg anede intet'

1. division Dansk fodbold-profil stopper karrieren efter kikset oprykning

Brøndby har allerede vundet pokaltitlen, men nu jagter man selvfølgelig The Double. Foto: Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Sport og Spil Satsede på guld: Så meget brugte Brøndby forgæves på mesterskabslir

Hany Mukhtar er sæsonens bedste spiller ifølge Ekstra Bladet. Fotos: Jens Dresling/Lars Poulsen Sport og Spil Her er Superligaens 25 bedste spillere

8 kommentarer
Vis kommentarer