Riddersholm og Steinlein: Forholdet der blev slidt op

Glen Riddersholm tog afsked med spillertruppen i FCM på en vemodig dag, hvor det stod klart, at problemerne har været igennem længere årrække

De kender hinanden på godt og ondt.

Glen Riddersholm og Claus Steinleins forhold daterer sig tilbage til midten af 90’erne, hvor begge var i dengang Ikast FS.

De har begge været en del af den lange rejse, som fusionen Ikast og Herning Fremad har taget med FC Midtjylland, der kulminerede med et mesterskab i maj. De har arbejdet tæt sammen i adskillige år, og den dag i dag er der stadig en rigtig god tone mellem parterne.

Men på det professionelle plan har forholdet vaklet i noget tid, og der begynder i efterdønningerne af Glen Riddersholms chok-opsigelse at tegne sig et billede af, at det var et forhold, der var ved at blive slidt op.

  Opsigelsen har ulmet i tre år, fortæller Glen Riddersholm. (Foto: Anders Brohus) FC Midtjylland Riddersholm-bombe tikkede i flere år: Det påvirkede mine nærmeste

Guldtræneren lagde fredag ikke selv skjul på, at de kompromisser, han ikke kunne stå inde for, og de ting han har været utilfreds med, strækker sig over en længere periode.

At der har været ting, der har naget ham gennem de seneste tre år, og altså før Matthew Benham overtog aktiemajoriteten og indsatte Rasmus Ankersen som en magtfuld bestyrelsesformand.

I hele perioden har Claus Steinlein været Riddersholms nærmeste chef, og de ting, som træneren har været utilfreds med, har i hvert fald været debatteret med Steinlein.

- Det er nogle udfordringer, som har været vendt og drejet over en længere periode. Og det er derfor, jeg i sidste ende valgte at drage konsekvensen.

- Jeg har sagt tydeligt, at det ikke er noget, som kun er et år gammelt. Det er nogle udfordringer og kompromiser, som har stået på over tre års tid, lød det fra Riddersholm på træningsanlægget i Ikast.

  Tre af de spillere, der er kommet til udefra: Petter Andersson, Morten 'Duncan' Rasmussen og Tim Sparv. Sidstnævnte blev valgt til årets spiller i FC Midtjylland, men Glen Riddersholm viar i sin tid uenig i, at klubben skulle købe ham. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland FCM-boss: Vi er ikke blevet en købeklub

Han havde før mødet med store dele af den danske sportspresse taget et tungt farvel med den spillertrup, han har arbejdet intenst sammen med og gjorde til danske mestre i sidste sæson.

Ekstra Bladet spurgte også FCMs sportsdirektør Claus Steinlein, om ikke opsigelsen og al snakken om kompromisser ikke var en direkte kritik rettet mod ham.

- Det vil jeg nu ikke sige. Det er ikke sådan, at jeg tager det som en personlig kritik, det må være Ekstra Bladet, der fortolker det sådan. Glen har vurderet fordele og ulemper, og der har han så ment, at der var for mange ulemper, og så har han sagt op. Det sker overalt i erhvervslivet og i topidræt hver eneste dag.

Men det med kompromisser lyder jo som noget, han har fået hevet ned over hovedet på sig fra dig som hans sportsdirektør?

- Alle arbejdstagere vil gerne have tingene på en måde, og arbejdsgivere vil gerne gøre tingene på deres måde. Det skal helst gå op, så 1+1 bliver tre. Der er jeg da stolt over, at se dem der er ansat i FC Midtjylland, i langt de fleste tilfælde, har været ansat i fem-ti år. Glen har stort set også været med på hele rejsen, så helt skidt kan vi ikke gøre det, sagde Steinlein.

Glen Riddersholm har været inde og røre ved nogle hjertestrenge hos FCM-spillerne med sin helt specielle facon. Nu skal klubben ud og finde en ny cheftræner med tre uger til CL-kvalifikationen. (Foto: Claus Bonnerup) FC Midtjylland FCM-anfører blev utroligt sur på Glen

Selv om det åbner porte af spekulationer, så vil Glen Riddersholm ikke gå i detaljer på de ting, der gjorde, at han sagde op ovenpå et mesterskab og blot tre uger før klubbens vigtigste kampe i Champions League-kvalifikationen.

- Jeg vil vise respekt for den klub, som gav mig chancen. Jeg har intet ønske om at hænge noget eller nogle ud eller pege fingre. Jeg tager konsekvensen. Jeg ønsker ikke at gå på kompromis længere, fordi det føler jeg, at jeg har gjort lang tid nok. Det vil være helt forkert, at det bliver til en mudderkamp, fordi det ønsker jeg ikke, siger Glen Riddersholm.

23 kommentarer
Vis kommentarer