Annonce:
Annonce:

Riddersholm roser modige FC Midtjylland

Afskeden med FC Midtjylland var ikke køn, men Glen Riddersholm har pæne ord til overs for sine tidligere chefer i et interview i Tipsbladets serie 'En Stille Trænersnak'

Glen Riddersholm forlod FC Midtjylland og Claus Steinlein med et brag - men i dag er der ingen sure miner. Foto: Lars Poulsen
Glen Riddersholm forlod FC Midtjylland og Claus Steinlein med et brag - men i dag er der ingen sure miner. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

Glen Riddersholm kastede en bombe af dimensioner i den spæde start på 2015/2016-sæsonen, da han gik fra jobbet som cheftræner i FC Midtjylland.

Få uger forinden havde FCM vundet det danske mesterskab, og i ugerne og månederne efter kom det drypvis frem, at forholdet mellem den daværende FCM-træner og ledelsen tegnet ved bestyrelsesformand Rasmus Ankersen og sportsdirektør Claus Steinlein ikke havde været godt.

Derfor sprængte Glen bomben: Kunne ikke løgnen mere

I et stort interview i Tipsbladets serie 'En Stille Trænersnak' fortæller Glen Riddersholm om sin vej til at blive cheftræner på topniveau, og her har han meget godt at sige om tiden i FC Midtjylland og de mennesker, han arbejdede sammen med.

Annonce:

Alexander Zorniger i Brøndby IF, Claus Nørgaard i SønderjyskE og Glen Riddersholm er de eneste nuværende cheftrænere i Superligaen, der ikke har en baggrund som spillere på højt plan.

Glen Riddersholm har som én af de få Superliga-trænere ikke en fortid som professionel fodboldspiller. Foto: Rasmus Baaner
Glen Riddersholm har som én af de få Superliga-trænere ikke en fortid som professionel fodboldspiller. Foto: Rasmus Baaner

Den forskel til flertallet er Glen Riddersholm bevidst om, og det havde en betydning i FC Midtjylland, især da han blev cheftræner i 2011.

- Der står ikke specielt stor respekt, når man ikke har et CV som tidligere professionel eller har et navn i den bredere offentlighed. Ikke at jeg skulle bokse med nogen. Men at blive anerkendt og accepteret kunne jeg kun blive gennem resultaterne, siger Glen Riddersholm til Tipsbladet.

- Jeg var under pres fra starten i FC Midtjylland. Jeg ville ikke gå på kompromis med mine værdier. Jeg lyttede og søgte gerne kompromiser, men før jeg blev cheftræner, havde jeg gennem årene set mange, der ville tilfredsstille omgivelserne.

Annonce:

- I de situationer skal man have modet til at stole på egne overbevisninger. Man skal lytte til gode råd, men man skal altid have sig selv med. Man skal have autenticitet for at vise retningen for en spillertrup og ikke stille sig frem og sige noget, som andre synes lyder godt.

- Jeg satte som midlertidig cheftræner erfarne spillere af. Jeg viste tydeligt, hvad man ville få med mig som cheftræner. Jeg gav den fuld skrue i de tre måneder, og jeg blev fastansat. Det var modigt at FC Midtjylland, at man turde give mig chancen, og jeg skylder stor tak for til Jens Ørgaard og Claus Steinlein for, at de så potentialet i mig, siger Glen Riddersholm.

Glen Riddersholm er taknemmelig for, at Claus Steinlein og FC Midtjylland gav ham chancen hos Midtjyderne. Foto: Lars Poulsen
Glen Riddersholm er taknemmelig for, at Claus Steinlein og FC Midtjylland gav ham chancen hos Midtjyderne. Foto: Lars Poulsen

I interviewet går Glen Riddersholm i rette med, at han primært skulle være en defensiv træner med stor vægt på fysik og meget direkte fodbold.

- Mange tror det ikke, men jeg lever og ånder for individualisterne. Mange folk tror jo, jeg er maskintræner. Det er jeg slet ikke. Man skal bare have bygget et fundament først, før individet for alvor kan foldes ud.

Annonce:

- Jeg kan stille krav og være hård, samtidig med at jeg udvikler den enkelte spillere. Jeg har intet problem med at gå fra at være hård til at være rummelig og se det enkelte menneske. Jeg har haft Kristian Bak, Winston, Mads Albæk, Sekou Oliseh og en masse andre spillere, der kom fast hjemme hos vores familie.

- Helt tilbage fra min tid i Sædding/Guldager ringede jeg til spillere fra socialt belastede familier, så de kom op om morgenen. I Ikast havde jeg en dreng, der blev taget som del af et tyveri, og som blev ekskluderet fra klubben i en periode. Ham trænede jeg om eftermiddagen, så han ikke mistede noget.

Læs hele interviewet med Glen Riddersholm i Tipsbladet fredag.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet/<http://ekstrabladet.dk/ebladet/>.

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag.

Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

I Tipsbladet fredag får du også:

  • Stor Champions League-optakt
  • Historien om Bayerns Thomas Müller, der kom ud af en grim målkrise
  • Portræt af Dortmund-stortalentet Christian Pulisic
  • Et farvel til Atlético Madrids hjemmebane Vicente Calderon
  • Fortællingen om Real Madrids målmandsproblemer
  • Reportage fra Farum Park om et potentielt storhold
  • Spiltips
  • Resultater

FCM-toppen drøfter Thorup: Derfor er han fredet

Eksklusivt: Her er de 30 bedst lønnede i Superligaen

Superligaen penge-amok: Har fået fire milliarder kr.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: