Risikerer efterspil: Myndigheder undersøger AGF's tilskuerrekord

AGF mener, at det var sikkerhedsmæssigt forsvarligt at lukke over 22.000 tilskuere ind til søndagens ligakamp

Silkeborg fik sæsonens første sejr i sandt målorgie mod AGF. Se highlights fra kampen og få Ekstra Bladets spotschef, Allan Olsens, analyse her. Producer/video: Lasse Brøndal/Discovery Networks Danmark

AGF satte stadionrekord, da 22.175 tilskuere søndag var på plads til opgøret mod Silkeborg i Superligaen.

Stadionkapaciteten på 19.433 siddepladser blev dermed overskredet med flere tusinde mennesker, og det har fået myndighederne til at undersøge sagen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Østjyllands Brandvæsen sammen med Østjyllands Politi i gang med at undersøge sikkerhedsforholdene under kampen.

- Vi har kun tal fra journalister og medier, så vi er ved at undersøge sagen nærmere, fortæller Johnny Damgård, der er beredskabsinspektør hos Østjyllands Brandvæsen.

- Vi følger op på sagen - hvor mange der rent faktisk har været hvor og sådan. Vi skal tale med Østjyllands Politi og nok også med arrangørerne omkring, hvordan det hele forløb, uddyber han.

Med tiden kan det altså vise sig, om det får konsekvenser for klubben at lade ekstra tilskuere ind på stadion.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF-direktør Jacob Nielsen afviser dog på klubbens hjemmeside, at sikkerheden ikke skulle have været i orden.

- Ceres Park er godkendt til op til 50.000 personer til events. Så det er ikke det sikkerhedsmæssige, der har været problemet.

- Det var snarere, om alle fik en god oplevelse. Men det er fantastisk, at så mange kom ud og støttede os. Det er superligarekord, og det er vi stolte af, siger Jacob Nielsen.

Jacob Nielsen (tv) kan ikke se noget problem i, at AGF lukkede mere end 22.000 tilskuere ind til kampen. Foto: Ernst van Norde
Jacob Nielsen (tv) kan ikke se noget problem i, at AGF lukkede mere end 22.000 tilskuere ind til kampen. Foto: Ernst van Norde

AGF tillod tilskuere at stå bag hegn på den atletik-løbebane, der er på stadion. Derfor kunne aarhusianerne lukke flere mennesker ind end normalt.

- Vi udvidede tilskuerkapaciteten, og endelig kan man sige, at vi fik glæde af løbebanerne til en fodboldkamp. Der stod mange på dem og på bastionerne, siger direktøren.

Jacob Nielsen undskylder dog til et par hundrede fans, der ifølge AGF-direktøren ikke kom ind. De fik til gengæld gratis fadøl og kunne se kampen på en storskærm i en fanzone tæt på stadion.

På grund af den store interesse var man nødt til at rykke kamptidspunktet cirka et kvarter frem, og derefter blev dørene lukket.

Det betød, at en del tilskuere gik forgæves - selv om de havde en gratis billet fra Århus Stiftstidende og Stibo, som havde inviteret byen på fodbold.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF burde have afvist flere tilskuere, end klubben gjorde, lyder det fra Johnny Damgård.

- Vi har ikke været involverede, så vi har ikke givet nogen udvidet tilladelse til mere end de 19.433, som de har lov til at have på stadion, uddyber han.

Beredskabscenteret vil nu tage en snak med AGF om sagen.

AGF tabte den målrige kamp til Silkeborg med 3-4.

Se også: Cornelius er Serie A's bedste: Et bombefly!

Nicklas Bendtner valgte nummer 32, da han skrev under med FCK. Foto: FCK FC København - 21. okt. 2019 - kl. 12:26 Bendtner afslører: Det nummer ville jeg hellere have haft

64 kommentarer
Vis kommentarer