Rødt kort og ond stemning i Brøndby-gyser

OB sad på kampen, men kunne ikke score – Brøndby vandt gyseren og napper en tur i Europa playoff mod Randers eller AGF

Kamil Wilczek scorede til 0-1 for Brøndby. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Kamil Wilczek scorede til 0-1 for Brøndby. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

ODENSE (Ekstra Bladet): Hvis man spillede med ’synd’ i fodbold, havde OB fået det ene point, der i det mindste ville have givet fynboerne en Europa-playoffkamp.

Men det gør man ikke, og så nytter det sørgeligt lidt i Odense og tilliggende herreder, at de stribede sad fuldstændig på kampen og maste gæsterne fra Brøndby i bund fra første fløjt. De tabte 2-0 og må dermed tage til takke med femtepladsen.

Kamil Wilczek var nemlig på pletten den ene gang, det var nødvendigt. Polakken har scoret sværere mål end dette vitale i det 38. minut, hvor han blot skulle sætter indersiden på Lasse Vigens flade aflevering fra højre under et øjebliks tumult i det fynske felt.

At Lasse Vigen så oven i købet var tre tommer offside ændrer ikke på, at scoringen talte. Linjedommeren var ikke på linje og så ikke det, som tv-billederne efterfølgende nådesløst afslørede. Men et mål er et mål, og OB, der havde løbet fuldstændig om hjørner med Brøndby-spillerne, måtte bare erkende, at jagten på såvel bronze som fjerdeplads var ved at løbe ud i rå, fynsk tørke.

Oliver Lund havde en kæmpe chance i det 69.minut kort efter, han var skiftet ind – som angriber! Anders K. Jacobsen kunne fra sidelinjen følge, hvordan indskifteren totalt missede Ryan Johnson Laursens ellers perfekte aflevering.

Det skulle blive endnu værre, da Marco Lund sendte fire minutter senere en alt for svag og dårligt timet aflevering tilbage til Sten Mikael Grytebust. Nordmanden blev totalt fanget på mellemhånd, og Brøndbys netop indskiftede Mikael Uhre kunne let runde keeperen og bringe de mange Brøndby-fans i ekstase med den dræbende scoring til 2-0.

Brøndby var ellers yderst sjældne gæster i OB’s felt. Faktisk skulle man helt hen til det 20. minut for at finde det første blågule besøg, da Kamil Wilczek vandt en duel ude ved sidelinjen og spillede Simon Hedlund, hvis træf til kuglen dog gik i en fynsk blok og videre ud til hjørnespark.

Fire minutter senere kom de med mere appel, da Sten Mikael Grytebust blev fanget på randen af feltet, men nordmandens vilde og pudsige hopsa på stedet tog alligevel fusen på svenskeren, der slet ikke fik træf på sin afslutning.

Mads-Kristoffer Kristoffersen kom i fokus, da han udviste Brøndbys, Simon Hedlund. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Mads-Kristoffer Kristoffersen kom i fokus, da han udviste Brøndbys, Simon Hedlund. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
 

Bashkim Kadrii og Casper Nielsen havde et hav af afslutninger i en kamp, der efter 0-2 endte i en intens og ind imellem ond stemning. At Kamil Wilczek kunne slippe med et gult kort for liggende at slå ud efter Ryan Johnson Laursen er en mindre gåde.

Til gengæld var der ingen pardon, da Simon Hedlund først blev fældet af Janus Drachmann i det 81. minut. Svenskeren for direkte i smasken på OB’eren og havde hænderne på halsen af modstanderen, og så blev det røde kort hevet op af baglommen.

OB var altså en mand i overtal kampen ud, men producerede kun brødløs kunst på en lørdag, hvor hele 14.246 tilskuere – det højeste antal de sidste ti år – måtte gå skuffede hjem til boghve’grø’en.

Det vil sige… De mange gulblusede fans på dagens ’Faxe Kondi-tribune’ får formentlig en forrygende festlig tur hjem til Vest- og festegnen.

Se også: Robert Skov slår legendarisk målrekord

Jan Bech Andersen og Brøndby står ved en skillevej. Hvis FCK skal udfordres i fremtiden skal der nye, store investorer ind i klubben, så magten fordeles på flere, ligeværdige hænder. Foto: Lars Poulsen. Sport og Spil Jan Bechs store opgør med Brøndby

Sønderjyske er presset af mange kontraktudløb. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Sport og Spil Superligaen Indefra: Riddersholm desperat presset

313 kommentarer
Vis kommentarer
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere