Så er det officielt: FCK sælger stjernespiller

FCK har solgt Ludwig Augustinsson med virkning fra sommer

Ekstra Bladet taler transfervindue. Se med her

Denne vinter har Thomas Delaney forladt FC København til fordel for tyske Werder Bremen, og til sommer skifter endnu en FCK-spiller til den nordtyske klub.

Løverne har netop offentliggjort, at de har solgt den svenske venstreback Ludwig Augustinsson til Werder Bremen. Præcis som det skete med Thomas Delaney, så er kontrakten lavet, så den først er gældende fra om et halvt år.

Svenskeren tiltræder således i Werder Bremen 1. juli.

- Handlen her viser igen, at vi er i stand til at skabe spillere, der er interessante for de største ligaer i Europa. Ludwig er et godt eksempel på, at de største skandinaviske talenter får et solidt fundament i F.C. København og får muligheden for at vise sig frem internationalt også, inden de tager næste skridt i karrieren, siger FCK-direktør Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.

- Når man gør det så flot som Ludwig har gjort, så giver det også stor interesse, og vi mener, at vi har lavet en god transfer her, siger Hørsholt.

Ludwig Augustinsson forlader FCK til sommer. Foto: Jens Dresling
Ludwig Augustinsson forlader FCK til sommer. Foto: Jens Dresling
 

Svenskeren glæder sig til at tiltræde i sin nye klub.

- Jeg har det fantastisk i FCK, og det har jeg haft fra første dag, jeg kom her. Jeg ser frem til den store udfordring i Werder Bremen, men det næste halve år har jeg udelukkende fokus på FCK, hvor jeg stadig kan lære og udvikle mig, siger Augustinsson.

- Det er helt afgørende for mig, at jeg slutter stærkt af og hjælper klubben og holdet til succes i både Europa og i de hjemlige turneringer, hvor vi har et mesterskab og en pokaltitel at jagte. Det vil jeg gøre alt for, at vi lykkes med, siger Ludwig Augustinsson.

Augustinsson kom til København i januar 2015 og har foreløbig spillet 89 kampe for klubben. Løverne har allerede afløseren klar.

- Vi har allerede Nicolai Boilesen i truppen, som her i foråret vil begynde at konkurrere med Ludwig om pladsen som venstre back. Det vil styrke dem begge, og vi glæder os over, at Ludwig også er en del af truppen i foråret, siger manager Ståle Solbakken.

Også hos Werder Bremen er der glæde over købet af Augustinsson, for man var ikke ene om at jagte underskriften.

- Vi glæder os meget over, at Ludwig trods konkurrence fra andre klubber allerede har bestemt sig for Werder Bremen, og at vi kunne overbevise ham om vores filosofi og sportslige perspektiver, siger Werder-chef Frank Baumann til den tyske klubs hjemmeside.

Også træner Alexander Nori glæder sig over tilgangen af FCK-spilleren og tilføjer, at han kan spille både venstre back og venstre midtbane i klubben, der pt ligger et enkelt point over nedrykningsstregen.

FCK har hele tiden meldt ud, at Augustinsson skulle sælges til sommer, ligesom det også er planen, at Mathias Zanka Jørgensen skal det.

Thomas Delaney havde en kæmpe andel i FCKs enorme succes det seneste halvandet år. Nu skal de danske mestre klare sig uden deres tidligere anfører. Foto: Lars Poulsen Sport og Spil Farvel, kaptajn: Det betyder Delaneys afgang for FCK

Mohamed Zidan og Sibusiso Zuma satte ild i Superligaen. Foto: Claus bonnerup og Thomas Wilmann Sport og Spil Her er Superligaens 100 største spillere - nogensinde

119 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere