Annonce:
Annonce:

Så er det officielt: FCK sælger Zanka

FC København har solgt Mathias Zanka Jørgensen til Huddersfield

Annonce:
Følg Fodbold
Følg Superligaen

FC København melder fredag formiddag, at 27-årige Mathias Zanka Jørgensen er solgt til Huddersfield med øjeblikkelig virkning. Forsvarsspilleren har ifølge den nyoprykkede Premier League-klub fået en tre-årig kontrakt.

- Matthias er endnu et meget godt indkøb til vores klub, mens vi forbereder os til vores første Premier League-sæson, siger Huddersfield-manager David Wagner til klubbens hjemmeside.

- Han er en komplet forsvarsspiller med stor erfaring og med succes i alle de ligaer, hvor han har spiller. Hans atletiske kunnen og fodboldintelligens bliver helt sikkert en stor fordel i Premier League. Han er en meget professionel type, der kommer til at passe godt ind i vores nuværende gruppe af spillere, siger Wagner.

Hos FCK glæder man sig også over salget.

Annonce:

- Vi er glade på både Mathias' og klubbens vegne over den her aftale. Zanka er ærke-FCK'er, og han har gjort sig fortjent til den her mulighed for at spille i en af verdens allerstørste ligaer, siger direktør Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.

-  For klubbens vedkommende, så viser den her transfer igen, at vi er i stand til at sælge spillere til de helt store ligaer, som er en del af vores strategi, siger Hørsholt.

Ekstra Bladet har tidligere kunnet fortælle, at prisen på Zanka er på små 20 millioner. En pris, der hænger sammen med, at forsvarsspilleren kun havde et år tilbage af kontrakten.

zanka huddersfield foto

Manager Ståle Solbakken er stolt af salget.

- Vi er godt forberedt på den her afgang og har Boilesen, Lüftner og Antonsson klar til at tage over i midterforsvaret sammen med Erik Johansson, så vi ønsker Zanka alt det bedste i Premier League. Og hvem ved, måske ses vi en dag igen i FCK, siger Ståle Solbakken til klubbens hjemmeside.

Zanka slår fast, at FCK er hans klub, men nu var tiden inde til et skifte.

Annonce:

- Jeg ser frem til at prøve mig af i verdens største liga for en spændende klub, der virkelig er på vej frem. Det glæder jeg mig til at blive en del af, selvom jeg kommer til at savne København og alle de mennesker, der er med til at gøre FCK til en helt speciel klub, siger Zanka til klubbens hjemmeside.

Det er Mathias Zanka Jørgensens andet udlandsophold efter et mindre succesfuldt skifte til PSV Eindhoven for fem år siden. I Huddersfield, der vandt tre engelske mesterskaber i 1920'erne, bliver han nu holdkammerat med danskerne Philip Billing og Jonas Lössl.

zanka huddersfield

Årets spiller i FCK giver ikke en f*** for Brøndby:

Her er Zankas nye konkurrenter

62051877.jpg

Ståle: Bendtner har været aktuel i FCK - to gange

Zanka til Premier League: Her er prisen

Fodboldeksperter: Sådan ser landsholdet ud ved EM i 2020

Før Superliga-start: Her er Ståles plan

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: